Idén is Kaposvár adott otthont az immáron 32. alkalommal megrendezett lovastorna országos bajnokságnak. A versenyt a kora őszi időponthoz képest ezúttal egy kicsit később, november elején tartották, de az időjárás így is kegyes volt a szervezőkhöz és a versenyzőkhöz.

- Nagyon aggódtunk, hogy nem lesz jó az idő, de hála Istennek kegyükbe fogadtak minket, teljesen ideálisak a körülmények, nagyon jó most a talaj, hiszen egy új talaj került ide a Pannon Lovasakadémiára, ami nagyon ideális a lovastornászok számára, úgyhogy teljesen minden körülmény adott volt ahhoz, hogy egy jó versenyt rendezhessünk. Elég sok versenyző eljött, erős a mezőny és jó a verseny - mondta Villányi Krisztina, Lovasakadémia SC edzője.

A kétnapos viadalon egyéniben és csapatban, több korcsoportban is győztest hirdettek. A kaposváriak az elmúlt évekhez hasonlóan most is jól szerepeltek hazai pályán. Somogyi Eszter például a második helyig jutott a produkciójával.

- Szerintem jól sikerült most ez a produkció. Legutoljára talán az Eb-n sikerült ilyen jól, bár egy elemet kihagytam, mert nem olyan sokat tudtam gyakorolni, de mindezek ellenére nagyon jól sikerült úgy érzem - válaszolta Somogyi Eszter.

A két kaposvári kiválóság.
A két kaposvári kiválóság.

A kaposvári lovastorna OB egyik legjobban várt bemutatója Bence Balázsé volt. A junior Európa-bajnok versenyző szintén a felnőttek között próbált szerencsét, és a jól bevált gyakorlatával sikerült is az élen végeznie.

- Hazai pályán jó versenyezni. Az Eb volt a legjobb, de ez is azért mindenképpen jó, mert nem kell annyit utazni és itt hazai közönség előtt tudunk olyan teljesítményt nyújtani, amilyet szeretnénk. Most szerencsénk volt, hiszen a ló is jól ment, és ezáltal mi is jól tudtunk teljesíteni. Most ez volt eddig a versenyen a legjobb teljesítményünk - tette hozzá bemutatóját követően a Lovasakadémia SC kiválósága.

Bence Balázs mellett Szita Anna Lara is aranyérmet szerzett kategóriájában, de rajtuk kívül is szép eredményeket értek el a Lovasakadémia SC versenyzői. Jezernicky Nóra második helyen végzett B2-es kategóriában, míg Kovács Hannával az oldalán páros lépésben is felállhatott a dobogó második fokára.

A hazaiak éremkollekcióját a fiúk tették teljessé: Somogyi Ákos egy második, míg Tóth Ákos egy harmadik hellyel zárta az idei OB-t.

Címkék: Lovasakadémia, országos bajnokság, lovastorna, Kaposvár, sport