A Gárdonyi Géza Általános Iskolában gyülekeztek az idei utolsó Zöldpontos gyalogtúra résztvevői. Reggel héttől délelőtt tízig folyamatosan érkeztek a túrázni vágyók, akik 3, 20 és 31 kilométeres távok közül választhattak. A Zöldpont Életmódklub áprilistól novemberig tartó eseménysorozatának a Zselici Gyalogtúra a nyolcadik, egyben utolsó állomása volt.

- Ez az utolsó túránk, ajándékokat is osztunk, tehát aki három Zöldpont-rendezvényen részt vett és van kis kártyája, az kap egy új dizájnos pólót, illetve a Somogy megye teljesíténytúrázója túramozgalomnak ez az utolsó túrája, és aki a meghirdetett 18-ból legalább nyolc túrán részt vett, az pedig kupát kap - mondta Fodor Péter, a Zöldpont Életmódklubtól.

A hivatalos adatok szerint 237-en teljesítették a három táv valamelyikét. Volt köztük olyan, akik kora reggel a 3 km-es táv után nekivágott a leghosszabb, 31 km-esnek is, és akadtak, akik házi kedvenceiket is magukkal vitték a gyalogtúrára.

- Eddig kétszer voltam a kutyámmal túrázni, ő azért bírja már a kiképzést. Lenyomtuk kétszer a 20 kilométeres távot, most meg jöhet a harmadik is - válaszolta Zavaschi Máté.

Olyan visszatérő vendégei is voltak az évadzáró túrának, akik színes élményekkel gazdagodtak a korábbi gyalogtúráik során.

- A legutóbbi túránkon kicsit voltak ilyen extrém helyzetek, hogy két méterre tőlünk nagy szarvasok futottak, amire nem számítottunk ilyenekre. Közelebbi barátokkal szoktunk menni, és akkor ilyen két-három fős csapatokban, szóval nem szoktunk ilyen nagy tömegekkel menni - tette hozzá Takács Dalma.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az egyénileg érkezők mellett az iskolák is szép számban képviselték magukat. A 94 intézményi nevező közül a Kisfaludy 60, míg a Református iskola 30 diákkal vett részt a Zselici Gyalogtúrán.

Címkék: zselic, gyalogtúra, 2015, sport