A Videoton elleni idegenbeli döntetlen után a Vasast fogadta a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia az U19-es bajnokság 11. fordulójában. A zöld mezben pályára lépő Rákóczi számára az újabb pontszerzés volt a cél, de neves riválisukkal szemben ez egyáltalán nem ígérkezett egyszerűnek.

A mérkőzés első félideje 1-0-ás vendég előnnyel zárult, így a második játékrész bőven tartogatott izgalmakat. Az előnyüket foggal-körömmel védő vendégek sokpasszos játékkal igyekeztek minél nagyobb mezőnyfölényt kiharcolni, míg a kaposvári próbálkozásokat sokszor csírájában elfojtották. Helyzetei azonban így is akadtak a hazaiaknak, a gólszerzés azonban nem akart összejönni számukra.

Egygólos előnye tudatában egyáltalán nem mehetett biztosra a Vasas, ám egy hazai védelmi hibát kihasználva nagy esély nyílt előttük a mérkőzés eldöntésére. A 86. percben Horváth labdavesztését követően a menteni igyekvő Fiáth szabálytalanul szerelt a 16-oson belül, így büntetőhöz jutott a fővárosi alakulat. A jogosan megítélt 11-est Kovács Dávid Szilveszter biztos lábbal értékesítette, végleg eldöntve ezzel a három pont sorsát.

- Sajnos egy szokásos pontrúgás után kaptunk egy gólt, azért mondom, hogy szokásos, mert nem az első volt, és mentünk az eredmény után. Igazából ennyiben múlt felül minket az ellenfél. A meglévő helyzeteink, amiket azért említek meg, mert voltak lehetőségeink, hogy kiegyenlítsünk, még 0-0-nál is voltak helyzeteink, de sajnos ez már a sokadik, és ez nem véletlen - mondta a mérkőzés után Horváth Zoltán, a csapat vezetőedzője.

A mérkőzés előtt a Vasas hét hellyel előzte meg a Rákóczit a tabellán. A két csapat közti különbség azonban csupán három pont volt, így a hazaiak nagy lehetőséget szalasztottak el a felzárkózásra.

- Az első két-három csapatot, ha leveszem a bajnokságból, akkor nüanszokon múlik egy-egy pozició. Tehát a 15. és a 4. hely között apróságok döntenek. Én a mai meccsen is ezt láttam, azért sincs hangom, rengeteget kellett kiabálnom, mert nagyon nehéz, nagyon jó csapat ellen játszottunk, nagyon szervezett a Kaposvár. Én úgy gondolom, hogy volt egy-két momentum, ami viszont a mi javunkra dőlt el, és ezért szerencsére meg tudtuk nyerni a mérkőzést - tette hozzá Schindler Szabolcs, a Vasas Kubala Akadémia vezetőedzője.

A Rákóczi a 15. helyről várhatja a Kecskemét elleni, idegenbeli folytatást.

 

Címkék: Kaposvári Rákóczi BFLA, U19, labdarúgás, sport