Hárommeccses nyeretlenségi sorozatot szerettek volna lezárni a somogysárdiak a Kadarkút otthonában. Ehhez azonban a hazaiaknak is volt egy-két szavuk, nem is véletlenül. Vodicskáék a tabella első helyén voltak a forduló előtt, és igyekeztek mindent megtenni azért, hogy ez így is maradjon. Ennek megfelelően már az 1. percben megszerezték a kadarkútiak a vezetést Ferenczi góljával, de 5 perccel később már jött is Páger Balázs egyenlítő gólja. A gyors gólváltást követően inkább a vendég somogysárdiak maradtak támadásban, olyannyira, hogy Marits Iván gólja azt jelentette a 31. percben, hogy sárdiak már az első félidőben megfordították a mérkőzés állását. Nem sikerült viszont vezetés mellett az öltözőbe vonulniuk, ugyanis a Ferenczi a 41. percben egalizált, így 2-2-es eredménnyel ért véget az első játékrész.

A második félidő szinte rögtön egy mérkőzést befolyásoló esettel kezdődött. Erdelecz játékvezető azonnali pirossal leküldte a pályáról a Somogysárd együtteséből Farkas Pétert. Ezután sokáig úgy tűnt, hogy rendezni tudja a sorait a vendég együttes és jól is tartotta magát Vancsura Gábor csapata. Egészen a 78. percig. Ekkor Balogh Ádám került helyzetbe, és az ő góljával ismét megszerezte a vezetést a listavezető Kadarkút. Hosszabbítással együtt ekkor még volt nagyjából 15 perce a vendégeknek, hogy ismét kiegyenlítsenek, emberhátrányban azonban erre már nem volt esélyük. Maradt a 3-2-es kadarkúti győzelem.

A somogysárdiaknak, így már négy mérkőzés óta nem sikerült nyerniük a bajnokságban, a hátrányuk pedig nyolc pontra nőtt az éllovashoz képest. A kadarkútiak viszont továbbra is menetelnek az őszi bajnoki címük felé, de ehhez azért a Hetesnek és a Mezőcsokonyának is lesz egy-két szava.

Csima Bálint elnök, Kadarkút KSK: A színvonal nem volt a legmagasabb igazából a mérkőzésen. Egy rangadónak azért szerintem színvonalasabbnak kellett volna lennie. Azt gondolom, hogy a mérkőzés, én örülök neki mert nyertünk, egy góllal sikerült. Az ellenféltől kiállítottak egy játékost, azt gondolom, hogy a felállásunkból adódóan, nagyon örülhetünk ennek a győzelemnek mert sajnos öt játékosunk nem tudott ma részt venni, különböző okok miatt, betegségek, sérülések és kicsit féltünk ettől a meccstől, de igazából megmutattuk, hogy mennyire jó csapat vagyunk.

Páger Balázs, Somogysárd SE: A játékvezetést nem szívesen kritizálom igazából, de úgy érzem abban is volt részünk. Mindenféleképpen a kiállítás, tehát az ami megpecsételte a sorsunkat, addig partiban voltunk, sőt vezettünk is. Megfordították, ők nyertek, gratulálok a Kadarkútnak.

Kadarkút KSK - Somogysárd SE 3-2 (2-2)
Vezette: Erdelecz (Morvai, Pájer)
Kadarkút: Kéri, Tarlósi, Árbogászt, Vízhányó, Ferenczi, Vodicska, Balogh, Horváth, Krénusza, Pekár (Tankovics 46.), Verkman.
Somogysárd: Kercsó, Kuti J., Kuti S., Farkas, Orosz, Marits, Páger, Ölbei (Márton 83.), Csöndör, Kuti K., Szabó. Vezetőedző: Vancsura Gábor.
Gólszerzők: Ferenczi (1., 41.), Balogh (78.) ill. Páger (6.), Marits (31.)
Piros lap: Farkas (54.)

Címkék: kettő, Kadarkút, megye, sport