Volt miért visszavágnia a Tigris KK-nak a fehérmezes dombóváriaknak: az előző szezonban ugyanis mindkétszer a mostani vendéglátók örülhettek és ennek megfelelően be is kezdett a kaposvári csapat. Többször is sikerült kijátszaniuk a dombóváriak zóna védekezését és Horváth, valamint Mihalics pontjaival 3 pontos előnnyel zárták az első negyedet.

A folytatásban mind támadásban, mind védekezésben sokat hibázott a vendégcsapat. Ezt pedig kőkeményen ki is használták a dombóváriak. A negyed utolsó 3 percét 16-7-re nyerték a hazaiak, így 5 pontos dombóvári előnnyel zárult az első félidő.

A szünet után Fodor pontjaival még közelebb tudott férkőzni a Tigris KK, de a harmadik negyed vége ismét a dombóváriaknak sikerült jobban, melynek köszönhetően 8 pontos hazai előnnyel vágtak neki a csapatok az utolsó negyednek.

A záró játékrészben már nem sikerült újítania Palócz Tamás tanítványainak. A Dombóvár folyamatosan növelte előnyét a végére elfáradó kaposváriak ellen, így a vége 93-77-es hazai győzelem lett. Hazai oldalon Farkas 23, Panta 14 pontig jutott, míg a kaposváriaknál az utolsó negyedben megsérülő Horváth volt a legeredményesebb a maga 16 pontjával.

Dombovári KKE - Tigris KK 93:77 (19:22, 27:19, 21:18, 26:18)

Dombóvár: Tamás 7/3, Szilágyi 14/3, Balogh 15/6, Farkas 23/3, Panta 14 Csere: Murvai 13, Banai 4, König 3/3, Pölöske -, Németh -, Lovas -,

Tigris KK: Horváth 16/6, Kun 11/6, Mester 10/6, Fodor 15, Mihalics 9 Csere: Hernesz 9/9, Tóth 3/3, Déri 1, Király 1, Romanek -, Csabai 2

Palócz Tamás vezetőedző, Tigris KK: Az elmúlt év alapján úgy jöttünk ide, hogy revansot szerettünk volna venni. Ennek megfelelően úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen az első félidő 15. percéig vezettünk, utána védekezésben ejtettünk olyan hibákat, amit a Dombóvár ellen hazai pályán nem lehet ejteni és ezt nagyon jól kihasználta a hazai csapat. A ritmusuk megmaradt a második félidőre, mi egyre többet hibáztunk és ezáltal kialakult egy jelentősebb 10 pont feletti különbség, és úgy érzem, hogy ott a csapat egy kicsit a hitét is elveszítette, amit nem szabad. Se Dombóváron, se máshol.

Szőke Balász vezetőedző, Dombóvári Kosársuli SE: Megbeszéltük a srácokkal, hogy a soproni győzelmünknek igazán akkor van értéke, ha ezt a mai mérkőzést hozni tudjuk. Úgy is álltak hozzá a fiúk, megbeszéltük, hogy egyénieskedve nem fogunk tudni nyerni, csak úgy fogunk tudni nyerni, ha csapatként játszunk. Nem számít, hogy ki hány pontot dob, legyünk csapat, aki kevesebb pontot szerez vegye ki a részét a védekezésből, szedjen lepattanót és ennek megfelelően nagyon-nagy alázattal játszottunk.

Címkék: NB2, Tigris KK, Dombóvár, sport