2005-ben az országban elsőként alapított Kaposvár élsportolói egyetemi ösztöndíjat.  Akkor még csak hat sportoló, idén pedig már 15 fiatal vehette át az anyagi támogatást. Kaposvár ehhez 1 millió forint anyagi támogatást adott, a Kaposvári Egyetem pedig biztosította az infrastruktúrát és az egyéni tanrendet a sportolóknak.

Tavasszal, az ösztöndíjak átadásakor Szita Károly bejelentette: kétmillió forintra emeli a támogatás összegét Kaposvár, amennyiben az egyetem ugyanennyivel hozzájárul az ösztöndíjhoz. Így csütörtökön délután Kaposvár polgármestere és az egyetem kancellárja, Borbás Zoltán újabb 5 évre írták alá a megállapodást, melynek értelmében, az egyetemi hozzájárulással együtt 4 millió forinttal támogatják az élsportolókat.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja
Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja

"Kaposvár sportváros. Ezért is tartalmazta a múlt héten a Miniszterelnök úrral aláírt megállapodás egy 4000 fő befogadására alkalmas sportcsarnok építését és egy új, 10 pályás versenymedence megépítését is" - mondta Szita Károly, polgármester, aki azt is hangsúlyozta, ezek a beruházások a jövő generációjának testi, lelki, szellemi egészségét szolgálja majd, hiszen inkább épít a város még két sportcsarnokot és uszodát, minthogy kényszerből kelljen építeni még egy kórházat.

Szita Károly bejelentette: ha Magyarország megnyeri az olimpia rendezésének jogát, vidéki városként Kaposvár is szeretné kivenni ebből a részét.  

Az ösztöndíj célja, hogy a diplomaszerzés mellett a hallgatók sportteljesítményeikkel is gazdagítsák Kaposvárt.

Címkék: ösztöndíj, olimpia, egyetem, Kaposvár, sport