A következő négy évben 122 milliárd forint összértékű fejlesztés valósul meg Kaposváron és környékén annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet Szita Károly polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök írt alá péntek délben a kaposvári városháza dísztermében.

"A kaposváriak az elmúlt években nagyon sokat dolgoztak azért, hogy olyan településen éljenek, amely nem pusztán a lakhelyük, hanem annál lényegesen fontosabb: az otthonuk is. A város közössége mindig nagy célokat tűzött ki maga elé, és azokat rendre el is érte. Büszkeséggel tölt el, hogy közös munkánk eredményeként élő, lüktető, sikeres város a miénk akkor is, ha ezért a sikerért nap nap után meg kell küzdeni" - fogalmazott Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki az elmúlt évek egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a megyeszékhelyen is jelentősen csökkent a munkanélküliség. Márpedig Kaposvár célja az, hogy aki akar, az tudjon is munkát vállalni. A most megkötött megállapodás megadja annak a lehetőségét, hogy mindazok munkához juthassanak, akiknek ma még ez nem adatik meg.

A megállapodás főbb pontjai:

- Megépül a településeket elkerülő 2x2 sávos 67-es út Kaposvár és az M7-es autópálya között.

- Megépül a Kaposvári Közlekedési Központ. Ez nemcsak gazdasági szempontból fontos, hanem azért is, mert ezzel a várostörténeti jelentőségű lépéssel csaknem 130 év után újraegyesítjük a vasút által kettészabdalt városrészeket, a belvárost és a Donnert.

- 4000 férőhelyes új sportcsarnok épül.

- Megépül egy új, fedett, 10 pályás versenymedence, 800 néző befogadására alkalmas nézőtérrel.

- Megújul a Csiky Gergely Színház.

- A kórház déli tömbjének helyén 250 új parkolót és parkot építenek.

Szita Károly Kaposvár 65 000 polgára és a környező településeken élő 40 ezer ember nevében mondott köszönetet a kormányfőnek.

Orbán Viktor a megállapodás aláírását követően elmondta: a modern városok program alapját a helyi igények támogatása jelenti, vagyis a kormány jelen esetben azon törekvések elérését segíti, amelyeket a kaposváriak fogalmaztak meg.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a mostani megállapodáson felül több tucat milliárd forint áramlik majd a helyi gazdaságba a kis- és középvállalkozások támogatásán keresztül.

Címkék: versenymedence, Kaposvári Közlekedési Központ, kemping, közmű, sportcsarnok, Orbán Viktor, miniszterelnök, Csiky Gergely Színház, felújítás, Deseda, 67-es, fejlesztés, város, Szita Károly, gazdaság