Az év legkiemelkedőbb versenyét rendezte hétvégén a Zöldpont Életmódklub. A Katica Tanya Zöldpont Tájékozódási Túraverseny nagykorúságát ünnepelte, ugyanis sorrenden 18. alkalommal rendezték meg.

- Minden évben megrendezzük ezt a túraversenyt. Ez egy országos bajnoki verseny, évente tíz van, a mienk most ez a kilencedik állomása, és az összeredmények alapján a végén bajnoki sorrendet hirdetnek. Csapatversenyeket rendezünk, de van öt egyéni verseny is - mondta a Zöldpont Életmódklub szervezője, id. dr. Pavlovics György.

A túraverseny idei kiinduló- és cél-pontja a Töröcskei-tónál található Vaczkor Tanya volt.

Az országos bajnokság részét képző felsőfokú kategóriákban alaposan feladták a leckét az indulóknak. A távolságmérés, irányfésű, iránymérés feladatok mellett ez évben a versenyzőknek a térképen egy háromszög súlypontját is meg kellett szerkeszteniük, majd megkeresniük azt a környék erdeiben. A középfokú kategóriában már kevesebb tájékozódási feladat várta a résztvevőkre, míg az alapfokú kategóriában alapszintű tájékozódási feladatok nehezítették a túraversenyt. A kaposvári csapatok remekül szerepeltek; mindhárom kategóriában több dobogós helyezést is elértek.

Címkék: zöldpont, túra, somogy, sport