A két év kihagyás után visszatérő Fekete Mercédesz, a keszthelyi Horváth Zita és a veszprémi Pós Adrienn után megérkezett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapatának negyedik új szerzeménye. A somogyi együttesben folytatja pályafutását a 25 esztendős Jezerniczki Tímea, akire center poszton számíthat Mészáros Péter vezetőedző. 

A 180 centi magas sportolónő tíz éves korában, Veszprémben kezdett el röplabdázni, középiskolás korában került be a helyi NB I-es klub junior csapatába, nem sokkal később pedig a felnőtt keret tagja lett. Jezerniczki csak egy szezon erejéig hagyta el a bakonyiakat: a 2010/11-es évadban a Békéscsaba színeiben szerepelt.

Utána újra a VESC gárdája következett, amellyel ugyancsak az élvonalban játszott több-kevesebb sikerrel. A csapat 2015 tavaszán megnyerte az NB II nyugati csoportjának küzdelmeit, a kaposváriak új igazolását pedig a legjobb játékos címmel jutalmazták. A pályafutás következő állomása Kaposvár, és nem titok, hogy Jezerniczki munka mellett fog a Diamant csapatában szerepelni. 

„Úgy gondolom, még pont belefér, hogy megpróbáljam magam ismét az NB I-ben, pár év múlva már biztosan öregnek érezném magam ahhoz, hogy belevágjak egy ilyen kalandba – mondta honlapunknak a tapasztalt center. – Remélem, hamar sikerül összeszokni a csapattársakkal, és persze abban is bízom, hogy szép eredménnyel zárjuk az évet. Nincsenek túl nagy vágyaim, szeretném jól érezni magam, és úgy játszani, ahogy tudok.”

Érdekesség, hogy a somogyiak fiatal feladója, Pós Adrienn ugyancsak Veszprémben játszott korábban, így a két játékos igazán jól ismeri egymást.

Címkék: Jezerniczki Tímea, igazolás, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, sport