Szabó Alpár pontja a Fino Kaposvár bajnoki címét jelentette május elején. A kaposvári röplabdázók a Kecskemét elleni finálé ötödik mérkőzésének megnyerésével már tizenhatodszor értek fel a csúcsra, amivel az örök rangsorban utolérték a legendás Csepelt. Több mint öt hónap elteltével viszont újabb kihívások várnak Demeter György vezetőedző legénységére.

A címvédő számára egy nemzetközi felkészülési torna jelentette az első és egyben utolsó erőfelmérőt az új évadra. A hónap elején még kicsit akadozott a játék, de a pontkirály feladó-átló, Németh Ferenc és társai a bajnoki nyitány előtti napokban már egyre jobb formában érezték magukat.

- Amikor kimentünk, még szerintem egy kicsit korai volt, a többi csapat egy kicsit más szinten állt, mint mi a felkészülésben, ők egy kicsit már a vége felé jártak, mi meg benne voltunk eléggé a sűrűjében, úgyhogy ennek ellenére sok kombinációt, illetve taktikai húzást ki tudtunk próbálni. Ilyen szempontból teljesen hasznos volt - mondta Németh Ferenc, a Fino válogatott röplabdázója.

A klub ügyvezetője a hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon tartott évadnyitó sajtótájékoztatón elmondta: a nyári szünetben két válogatott center, Szabó Alpár és Juhász Péter is távozott. Igazi erősítést jelenthet viszont a két nagy visszatérő, a center, Nagy József és a saját nevelésű szélsőütő, Dávid Zoltán. Emellett a Kaposvári Röplabda Akadémia korosztályos válogatott növendékei is egyre nagyobb szerepet kaphatnak majd.

- Körülbelül másfél héttel később csatlakoztam a srácokhoz. A fizikai munkát azt nagyon jól csinálják, nagyon lelkesek, amit a komárnói tornán tapasztaltam a gyerekek nagyon lelkesek, nagyon jól vannak. Kicsit még túl van terhelve a társaság, nem állunk készen a bajnokság elkezdésére szerintem, de október közepére már ott leszünk, ahol kell. Addigra elérjük a top formát - válaszolta Nagy József, a Fino Kaposvár visszatérője.

A top formára pedig mihamarabb szükségük lenne a kaposváriaknak, ugyanis a cél itthon a címvédés , a nemzetközi porondon pedig a minél sikeresebb szereplés.

- A csapattól a következőt várom: sikerüljön a Magyar Kupában illetve a bajnokságban megszerzett aranyérmet megtartani. Egy bizonyos eredményt könnyű elérni, de azt utána megvédeni jóval nehezebb feladat, úgyhogy remélem most sikerül nekünk - tette hozzá Németh Ferenc.

A papírforma tehát kaposvári sikert ígér az évadnyitón, és a fiúk ígérik, hogy nem csak eredményes, hanem látványos röplabdával szórakoztatják majd a sportbarátokat.

Címkék: Dunaferr, Fino Kaposvár, szezon, sport