A nyári szünet után rögtön egy kemény ellenfél várt a Kaposvári Tenisz Clubra a csapatbajnokság első őszi fordulójában. A hazaiak a listavezető Honvéd Szondi csapatát fogadták, akik a szezon végén mindenképpen szeretnének egy osztállyal feljebb lépni.

- Tavasszal megleptek, mert ezek a rutinos játékosok azért az én fiatal játékosaimat elég szépen meglepték, úgyhogy küzdelmes játékot várok. A tavaszi fordulók után megnyertük a tavaszi kört, úgyhogy a feljutás a célunk. Mindenképpen felszeretnénk jutni a Honvéd Szondi csapatával - mondta Kiss Antal Péter, a Honvéd Szondi György SE csapatvezetője.

Ennek megfelelően nem a kaposváriak számítottak a mérkőzés esélyesének, de igyekeztek mindent megtenni a szoros eredmény érdekében.

- Eléggé erősek, jó játékosaik vannak. Vannak a ranglistán 100-on belüli játékosaik is. Nekünk sajnos nincsen, de a nyáron én legalábbis edzettem jó sokat, úgyhogy remélhetőleg sikerül nyernünk - válaszolta Sinka Soma, a Kaposvári Tenisz Club játékosa.

A kaposváriak csapatában Hornung Iván is ütőt ragadott. A mindössze 13 éves reménység a csapatbajnokság mellett egyéniben is szép eredményeket ért el az utóbbi időben.

- Korosztályomban az országban most 6. vagy 5. vagyok. Voltak most nemzetközi versenyeim, az egyikben párosban második lettem, most meg egyéniben nyertem két kört. A norvég negyediket vertem a második körben, döntő szett 6:2-re, utána meg kikaptam egy elég jó némettől szintén döntő szettben - tette hozzá Hornung Iván.

A hőn áhított győzelem végül nem jött össze a kaposváriaknak ezen a napon. A Honvéd Szondi csapata 6:3-ra nyerni tudott, így továbbra is jók az esélyei a feljutást illetően. Kaposvári oldalon egyébként Szabó Márton, Szabados Gábor és Sinka Soma tudta hozni a saját párharcát. Hétvégén pedig itt a javítási lehetőség a Budakalászi TC ellen.

Címkék: Kaposvári Tenisz Club, csapatbajnokság, NB2, sport