Jó néhány néző és szakadó eső fogadta a játékosokat a Toponár - Kadarkút megye 2-es bajnoki labdarúgó mérkőzésen. Az összecsapásnak mindkét együttes hibátlan mérleggel vághatott neki, és ezen a hazaiak semmiképpen sem szerettek volna rontani.

A vendég kadarkútiak az előző szezont a negyedik helyen fejezték be, idén pedig akár a feljutásért is harcban lehetnek.

A célok elérése érdekében pedig már a 12. percben tett egy lépést a Kadarkút. Egy szabadrúgást követően, a hazai kapusnak is köszönhetően Balogh Ádám góljával megszerezte a vezetést A folytatás is inkább a vendégekről szólt, de az egyre nedvesebb pályán nem született újabb gól a szünetig.

A második félidő elején mindent megtett az egyenlítés érdekében a Toponár. Czeider révén újabb támadót is harcba küldött Ivusza Gábor, a Kadarkút azonban fokozatosan ismét átvette a mérkőzés irányítását. Újabb helyzeteket dolgoztak ki a vendégek, ezek közül pedig Ferenczi Márk értékesített egyet a 77. percben, amivel végképp eldöntötte a három pont sorsát.

A 2-0-ás győzelem egyben az is jelentette, hogy a Kadarkút átvette a vezetést a déli csoportban, míg a Toponár visszacsúszott a hetedik helyre. Ezzel a helyezéssel pedig a hazaiak játékos-edzője is elégedett lenne a szezon végén.

Ami a déli csoport többi mérkőzését illeti: hazai pályán gyűjtötte be a három pontot a Tarany, a Somogysárd, a Somogyjád és a Somogyszob is, míg szintén saját közönsége előtt szaladt bele egy kiütéses, 6-0-ás vereségbe a Gyékényes a Kiskorpád ellen. Folytatás most hétvégén.

Címkék: toponár, kadarkút, foci, sport