A 25 éves, 179 cm magas irányító 2 évre kötelezte el magát a Siófok KC csapatához. Irina nemzetközileg is nagy tapasztalattal rendelkező játékos, négy éven keresztül játszott a Bajnokok Ligájában,de az EHF-Kupa és Kupagyőztesek Európa Kupája sem ismeretlen sorozat számára.

A 2013/2014 szezon során a Buducnost színeiben bejutott a BL Final Fourba, ahol aztán az elődöntőben megverték a Vardar csapatát, majd a döntőben kikaptak a Győrtől.

- A magyar bajnokság jelen pillanatban minden játékos számára vonzó az erőssége miatt. A Siófok KC egy viszonylag fiatal klub, de komoly céljai vannak és a vezetőedző személye is fontos tényező volt, amikor meghoztam a döntésem. Szeretnék a bajnokságban és az EHF-Kupában is minél jobb eredményt elérni, remélem mind az edző, mind a klub célkitűzéseit el tudjuk érni ebben a szezonban - mondta érkezésekor a 25 éves irányító.

null

Hazai rajt előtt

Hazai mérkőzéssel kezdi meg szereplését a Siófok KC Galerius Fürdő NB I-es női kézilabdacsapata az új szezonban. A somogyiak szeptember 2-án, szerdán 18 órakor a Békéscsaba gárdáját fogadják a Beszédes iskola tornatermében, a győzelem reményében. A nyáron alaposan átalakult és megerősített balatoni társulat külföldi edzőtáborban és komoly nemzetközi felkészülési találkozókon hangolt a következő évadra, és a remények szerint Christian Dalmose vezetőedzőnek sikerült ütőképes együttest formálnia az elmúlt hetekben.

Címkék: Irina Nikitina, Siófok KC, nb1, kézilabda, sport