Csaknem három hónapos szünet után ismét útjára indult a labda a Somogy megyei labdarúgó bajnokság másodosztályában is.

A Hetes Vikár SC csapatára rögtön egy szomszédvári rangadó várt a nyitó fordulóban a Juta ellen, akik 11 győzelemmel és 12 verességel, a hatodik helyen fejezték be az előző szezont.

Ami pedig a mérkőzést illeti: jobban kezdett a tavalyi bronzérmes hetesi alakulat, Lóki Péter már a 24. percben megszerzete a vezetést. Hat perccel később Horváth Zoltán jelentkezett egy megpattantó lövéssel, amivel már 2-0-ra vezettek a hazaiak. A vendégeknek végül nem is sikerült faragniuk a hátrányukon. Sőt, a kétgólos vezetésből a második félidő elején háromgólos előny lett Vadas Balázs révén. Ezzel alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

A déli csoport többi mérkőzésén sem volt hiány gólokból. Négyet rúgott a Mezőcsokonya és Toponár, valamint a Tarany és a Somogysárd csapatai is. Igaz utóbbi kettő pont egymás ellen játszott egy nyolcgólos döntetlent.

Magabiztosan nyert a Gyékényes csapata is, míg a forduló legszorosabb mérkőzésén 2-1-re verte idegenben a Kadarkút a Somogyszob együttesét.

Címkék: Tarany, Gyékényes, Somogysárd, Somogyszob, Hetes, másodosztály, Mezőcsokonya, Kadarkút, Juta, Toponár, megye, sport