A nyári pihenőt követően ismét munkába állt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapata. Horváth Miklós tanítványai a konditermi edzések mellett, a pályán is kipróbálhatták, hol is tartanak a felkészülési időszakban. Elsőként a Zalaegerszeg korosztályos együttese ellen.

- Heti hét edzéssel készülünk az augusztus végén rajtoló NB II-es bajnokságra. A múlthéten egyre inkább előtérbe került a kondícionális felkészítés, már ebben a korban is. Ezen a mérkőzésen is látszik, hogy eléggé fáradtak a gyerekek, fásultak. Ennek majd később lesz meg az eredménye. Nagyon sok hiányzónk van, ezért a játék még nem zökkenőmentes. Viszont úgy érzem, hogy nagyon jól dolgoznak a srácok - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U14 vezetőedzője, Horváth Miklós.

Sérülés miatt viszont nem lehetett ott a pályán a csapat egyik leggólerősebb támadója. Bekő Martin a tavasszal kilenc gólt szerzett az U14-es bajnokságban, amivel hozzá járult ahhoz, hogy csapata a kilencedik helyen zárja a bajnokságot. A 14 éves labdarúgó jó teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek már, így nem is kellett sokat várnia Belvon Attila szövetségi kapitány meghívójára.

Edzője szerint a fiatal játékos jó döntést hozott, amikor a labdarúgást választotta.

- Azt tudni kell róla, hogy nagyon nagy hátránnyal indult, ugyanis előtte nem vett részt, illetve alig vett részt edzéseken, így óriási dolog az, hogy idáig eljutott. Ezt a szorgalmának és a futball iránti alázatának köszönheti és azt gondolom, hogy egy jó példa lehet, hogy itt igenis folyik jó munka és nem csak rossz minden - tette hozzá a vezetőedző.

Az egyelőre Bekő Martin nélkül felálló U14-es csapat végül 2-1-es vereséget szenvedett a ZTE csapatától, de a fiataloknak lesz még idejük javítani az augusztus végi bajnoki rajtig.

Címkék: bfla, rákóczi, labdarúgás, sport