Évek óta a felnőtt bajnokságokon selejtezőket tartanak, hogy a versenyzők szokják a nemzetközi versenyek ritmusát. Így az első nap a selejtezőkben és az előfutamokban voltak érdekeltek a Favorit MG Produkt AC atlétái.

A férfiak távolugró selejtezőjével kezdődött a verseny, ahol a kaposváriak ifjúsági VB döntőse Pap Kristóf próbálkozott a legjobb nyolc közé jutással. Már első ugrásával elérte a hét métert, majd harmadikra még egy centit javítva (701) a hatodik helyen jutott élete első felnőtt bajnokságán a döntőbe. A női hármasugrásban Bajnok Eszter már az első ugrásával teljesítette a selejtező szintet és az első helyen jutott a legjobb nyolc közé.

 Szintén az első nap krónikájához tartozik, hogy Lukács Máté a 400 méteres síkfutásban futamában a második helyen végezve került döntőbe. A második nap délelőtt még a selejtezőké volt a főszerep. Ezúttal is Pap Kristóf kezdett a hármasugrás selejtezőjében, ahol első ugrásával (15,12) megközelítette egyén csúcsát és biztosan jutott tovább, akárcsak Bajnok Eszter távolugrásban aki másodikra ugrott a döntőbe.

 A délután már döntőket és kaposvári érmeket hozott. Fokozatosan javult a kaposváriak teljesítménye, hiszen a mindössze 17 esztendős Pap Kristóf a távolugrás döntőjében a hetedik helyen végzett(707), majd Lukács Máté a 400 méter döntőjében megismételve, tavalyi teljesítményét ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott. A női hármasugrás döntőjében Bajnok Eszter megilletődötten kezdett és centire ugyanakkorát ugrott mint legnagyobb ellenfele.

 A második sorozatban két centit javítva már egyedül állt az élen. Harmadikra aztán nagyot (12,92) ugorva eldöntötte a versenyt és 18 évesen felnőtt országos bajnoki címet szerzett, megkoronázva idei teljesítményét.

 A harmadik nap már csak döntős helyezéseket tartogatott a kaposváriaknak. A feszített tempót és a nagy meleget egyre nehezebben viselő fiatalok elmaradtak a várt ugrásoktól, így Bajnok Eszter távolugrásban az ötödik, Pap Kristóf hármasugrásban a hetedik helyen végzett. A 200 méter döntőjébe a hetedik helyen jutott be Lukács Máté és ott egy helyet javítva a hatodik helyen végzett.

Címkék: eszter, atlétika, bajnok, sport