Idei második minősítő lovasversenyét rendezte a Taszári Vitál LSC. Ezúttal is a Dél-Dunántúli régió fiataljai bizonyíthattak lóháton, vezető-futószáras, díjlovagló és díjugrató számokban.

- A futószáras kategóriában már hat éves kortól vannak versenyzők, de legtöbb a hét és kilenc éves korosztályba esik bele. Utána még tizenhárom-tizennégy évesek vannak. Akik pedig már ügyesebbek, nagyobbak, a haladók, azok olyan 15-16 éves korúak már B2-es díjlovas kategóriában mennek. Ők már mondjuk úgy, hogy profinak számítanak itt a gyerekek között - mondta a Taszári Vitál Lovas SC elnöke, Takács Péter.

A verseny résztvevőinek túlnyomó többségét a környékbeli lovas klubok adták. A tapasztalatok alapján a Póni Klubos viadalok alkalmával az egyesületek közti kapcsolat és a gyerekek közötti barátság is egyre szorosabb lesz.

A szervezők tíz versenyszámban több mint 80 rajtot indítottak. Díjlovaglásban, futószárban és díjugratásban is külön kategóriákban mérhették össze a tudásukat egymással a megjelentek. A különbségek a nehézségi szintekben, valamint az akadályok magasságából adódtak.

A legtöbb első helyezést a Panka Póni Klub gyűjtötte, míg a második legtöbb aranyat a Vitál LSC lovasai szerezték. Mellettük a Korona Póni Klub, valamint a Napsugár Lovasudvar ért el négy-négy elsőséget. A negyedik, és egyben idei utolsó regionális minősítőt augusztus 9-én a Korona Póni Klub rendezi, mely után a tervek szerint összesített végeredményt is hirdetnek majd.

Címkék: taszár, lovas, kupa, sport