A nemrég lezárult kvalifikációs időszakot követően eldőlt, hogy négy kaposvári lovastornász is bekerült a magyar válogatott keretébe. A Lovasakadémia SC versenyzői ennek megfelelően munkába is álltak és egész héten keményen edzettek a lovardában.

- Eddig úgy zajlottak az edzések, hogy heti 3-4 edzésünk volt. Most az utolsó héten intenzívebben készülünk, tehát most már mindennap egy hosszabb edzés van. Ez azt jelenti, hogy lóval edzünk és utána erősítés, lazítás, illetve műlovon az apróbb technikák csiszolása, finomítása zajlik. Úgyhogy ez egy húzós hét még - árulta el a Lovasakadémia SC, Kaposvár edzője, Villányi Krisztina.

Elsőként Tóth Ákos és Somogyi Miklós száll majd lóra a hollandiai junior világbajnokságon, ahol mindkét fiú a döntőbe jutást tűzte ki célul.

A junior vb után pedig következhet az aacheni felnőtt Európa-bajnokság. A kaposvári színeket ott is két versenyző képviseli majd Somogyi Eszter és Bence Balázs személyében. Mindketten életük első felnőtt világversenyére készülnek és mindketten új lóval vágnak neki pályafutásuk eddigi legnagyobb kihívásának.

- Az első tízbe való bejutás a cél. Németországban megfelelő körülmények között fogunk versenyezni, ott mindenki magas színvonalon űzi a sportot, úgyhogy nehéz lesz a mezőny. Egy új lóval fogunk menni, amivel sikerült egész szépen edzenünk. Reméljük, hogy ez előnyünkre válik, de mindenképpen nehezebb lesz, mivel új emberek ellen kell versenyezni, tehát újra fel kell mérni a mezőnyt - foglalta össze Bence Balázs.

A junior világbajnokságot augusztus 5 és 9 között rendezik majd a hollandiai Ermelóban, míg a felnőtt Európa-bajnokságra 10 nappal később indulnak majd a Lovasakadémia SC sportolói.

 

Címkék: lovastornász, válogatott, kaposvár, sport