Minden eddiginél több résztvevője akadt idén a Nagyatád eXtremeMannek. A 686 egyéni induló mellett 844-en váltóban teljesítették az ironman távot. A rekordlétszám mellett a szervezők arra is büszkék lehettek, hogy a rangos versenynek számos külföldi indulója volt.

- Nagy örömömre tizennégy ország versenyzői vannak itt nálunk. Ebből is a legnagyobb létszámban a környező országokból, tehát a horvátoknak akár nemzeti bajnokságot is rendezhetnénk, olyan sokan vannak. De Lengyelországból, Lajtán túlról, Franciaországból, Olaszországból, Németországból, Ausztriából. Nagyon sok erdélyi magyar van itt nálunk, úgyhogy nálunk megvalósult a határon átívelő újraegyesítés - mondta Dr. Herr Gyula, az eXtremeMan Nagyatád főszervezője.

286 nevezőnek a mostani volt az első ironmenje, de voltak, aki már több mint tizedjére vágtak neki ennek a versenynek. Hagyomány a nagyatádi ironmenen, hogy a 100-as rajtszámot egy VIP vendég viselheti. Idén ez a megtiszteltetés Magyarország első világbajnok bokszolóját, Kovács Istvánt érte.

null

- Beleszerettem a triatlonba pár évvel ezelőtt. Ez egy nagy szerelem. Nem eredménykényszer miatt űzöm, meg nem azért, hogy valaminek, valakinek, vagy akárcsak magamnak bizonyítsak, hanem azért, mert egyszerűen nagyon jó dolog triatlonozni. És ez meg, Nagyatád, az extrememan ennek a nagyon jó érzésnek a csúcsa - válaszolta Kokó.

A 3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás és a 42 kilométer futás jelentette akadály mellett a sportolóknak a hőséggel is meg kellett birkózniuk. Mindez a legjobban a tavalyi győztes, Flander Mártonnak ment: 8 óra 29 perchez közeli időeredménnyel elsőként szakította át a célszalagot.

- Az, hogy elsőként sikerült beérni, az meg duplán öröm számomra, mert ugye egyfelől címvédőként jöttem, címvédőként jönni valahova, az mindig sokkal nehezebb, és hát, ahogy láthattátok, voltak azért viszonylag szoros pillanatok is itt a verseny közben. Igazából az ötödik-hatodik futókörben dőlt el, hogy akkor talán már nem érnek utol, addig végig nyílt volt a verseny, és akár három-négy ember is esélyes volt a dobogóra. Boldogság, elégedettség, öröm, ezek kavarognak most bennem így a célba érkezés után - tette hozzá a boldog győztes, Flander Márton.

null

Flander mögött 11 perccel lemaradva Petsuk Zoltán végzett a második helyen, míg harmadikként Vatai Miklós futott be. Fölényes győzelmet aratott a hölgyeknél a Hawaii ironmant is megjáró, Csomor Erika, aki először indult el a nagyatádi eXtremeManen. Mögötte a horvát Jasmina Iljas végzett, harmadikként pedig Farkas Erika ért célba.

Címkék: eXtremMan, Flander Márton, Nagyatád, 2015, sport