Az aktív nyári pihenés után újra edzésbe álltak a Kaposvári Mágusok leány kosárlabdázói. Az edzői stáb kedd óta vezényel tréningeket a csapatoknak, akik a közeledő kaposvári nemzetközi fesztiválra készülnek. Az utánpótlás-nevelő együttes három csapatot indít a tornán, három különböző korcsoportban.

- Hála Isten lehetőségünk van napi két edzésre és így készülünk. Igazából nem szeretnénk megszakítani a gyerekeket, próbálkozunk kicsit átmozgatni őket, felkészítjük őket, mert azért mégis egyhetes fizikai terhelés lesz a jövő héten. Hála Isten úgy vettem észre a gyerekeken, hogy készültek a nyáron, tehát nem nulla állóképességgel jöttek - mondta Romanek Péter, a Kaposvári Mágusok edzője.

Az U14 és az U16 mellett az U18-asoknál is érintett lesz a Mágusok együttese, akikre mindhárom korosztályban komoly kihívások várakoznak.

- Ahogy néztem vannak most újabb külföldi csapatok. Az U18-as korosztályban tudom, hogy a székely válogatott két csapattal indul, ők egy elég agresszív kosárlabdát játszanak, velük biztos, hogy nehéz meccset fogunk játszani - tette hozzá Romanek.

A csapatok Klebelsberg kollégium mellett a Katolikus Gimnázium, az Eötvös, valamint a Toldi Iskola tornatermeiben onthatják a kosarakat a jövő heti tornán.

- Most még így az edzéseknél nem nagyon izgulok, de ha elérkezik az a hét, szerintem izgulni fogok - válaszolta Fonai Dorina.

Igazán nem lenne okuk erre a lányoknak, hiszen amikor elindultak a tornán, rendre szép eredménnyel zártak.

- Ott elsők lettünk, a másodikon meg másodikak és ezt is szeretnénk megnyerni - mondta Orosz Zsófi.

A lányok mellett természetesen fiúk is részt vesznek majd a július 19. és 25. között rendezett eseményen. Öt korcsoportban, a magyarokkal együtt tíz nemzet, összesen ötvenegy csapata vág neki a tornának.

Címkék: intersport ifjúsági futballfesztivál, mágusok, kosárlabda, 2015