A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvényen elsősorban a nyáron, strandon és vízben vagy a víz közelében gyakorolható sportágakba lehet "belekóstolni".

A programban szerepel többek között az úszás, szinkronúszás, a vízilabda, a kajak, a kenu, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a szörf, a vitorlázás, a strandröplabda, a strandfoci, a strandkézilabda, a strandtenisz, az asztalitenisz, a splitt-pong (vízi asztalitenisz), a búvár szakágakból a víz alatti rögbi és az uszonyos úszás, de lehetőség nyílik az életmentők tevékenységének megismerésére is. Ezen felül lesz sporthorgászat, sakk, bocsa, petanque, tollaslabda, krikett, zumba és TRX, illetve azt is megtudhatják a látogatók, hogy mi az a sportlétra, a kifling vagy a speed stacks.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

A Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pedig a "Mini 5próba Rióba!" elnevezésű versennyel csatlakozik a rendezvényhez. Utóbbin az érdeklődők próbára tehetik ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket és állóképességüket evezős és kerékpáros ergométeren, helyből távolugrásban, ugrókötelezésben, négyütemű fekvőtámaszban, valamint szökdelésben. A legjobbak értékes pontokkal gazdagodnak, és esélyük nyílik arra, hogy megnyerjék a verseny fődíját, a riói utazást.

A Nyári Sportágválasztóval egy időben kerül sor a Sunrise Beach Tour 2015 elnevezésű strandröplabda-versenyre, amely egy 10 állomásos road-show egyik eseménye. Erre amatőr és profi játékosok egyaránt benevezhetnek a helyszínen.

A Nyári Sportágválasztó 10 órakor kezdődik és 18 óráig tart, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a weboldalon lehet július 17-én éjfélig.

 

Címkék: sportág, választ, strand, Balaton, Siófok