Kaposváron csapott össze a budapesti régió legjobb utánpótlás bokszolóival a Dél-Dunántúli Ökölvívó Oroszlánok csapata. A három selejtezőfordulós csapatbajnokság aktuális körében komoly erőfelmérő várt a dél-dunántúliakra a fővárosi bokszolókkal szemben.

- Nagyon erős régió, eddig a másik két régiót megverték, tehát nagyon erős régió. Sajnos nekünk ez most nem is a legjobbkor jött. A nyári időszakra került a mi fordulónk és ilyenkor már sokan szabadságra mennek, elmentek nyaralni, pihenni, vizsgáznak a gyerekek - mondta a Dél-Dunántúli Ökölvívó Oroszlánok szakmai koordinátora, Vajmi Csaba .

A budapesti csapatok ráadásul olyan versenyzőket tudnak delegálni a régiós együttesbe, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

null

A csapatbajnoki súlycsoportjai központilag lettek meghatározva. A fiúk négy serdülő, junior, és ifjúsági súlycsoportban, míg a hölgyek két junior és két ifjúsági súlycsoportban versenghetnek. A Somogy, Tolna és Baranyát tömörítő régió komoly tervekkel vágott neki az idei kiírásnak. A Nyugati csoportban megtalálható másik három rivális közül minél többet szeretnének legyűrni.

A versenyen a hazaiak szép sikereket értek el, legközelebb pedig augusztusban lépnek szorítóba a fiatalok, ahol tovább folytathatják az éremhalmozást. Akkor szintén Kaposváron, a nyugat-dunántúli régió együtteseit látják vendégül.

Címkék: bunyó, régiós, box, kaposvár, sport