A Magyar Labdarúgó Szövetség somogyi igazgatója Csendes Balázs szerint a néhány évvel ezelőtt elindított női-, illetve öregfiúk bajnokság egyre népszerűbb a megyében. A két torna ugyanis összesen 650-700 játékost mozgat meg hétről-hétre: "Elégedett vagyok az idei évünkkel. A következő szezonban várhatóan tíznél több női csapat lesz és indul egy női utánpótlás-bajnokság is. Bővülni fog az öregfiúk tábora is. Azt gondolom tehát, hogy ez a létszámnövekedés a sportág népszerűségét is jól mutatja".

A bajnoki címet idén a hölgyeknél a Siófoki Bányász SE nyerte el; játékosuk Boér Renáta 24 találattal lett az évad gólkirálynője: "Nagyon régóta futbalozom, már egészen kicsi gyerekkorom óta. Szervezett keretek között 1999-től játszom, mióta egy nagypályás csapat keresett meg, hogy legyek a játékosuk. Azóta hol kispályán, hol nagypályán, hol megyei bajnokságban, hol NB-s bajnokságban focizok. 2011 óta dolgozom Siófokon, ahol a felnőtt női csapatban játékos, az utánpótlás csapatoknál pedig edző vagyok. Távlati céljaink között szerepel majdan egy NB II-es nagypályás csapat létrehozása is Siófokon".

Takács Görgy csapata, a Balatonlelle SE az öregfuúk bajnokságában a második helyet szerezte meg. A csatár összesen 69 gólt szerzett és két olyan mérkőzést is játszott, amikor 9 találatig jutott: "Renátához hasonlóan és is kiskorom óta futbalozok, ami azt jelenti, hogy óvodás korom óta. Igazolt játékosként Balatonlelléről indultam, egészen ifi koromig ott játszottam, majd Kaposvárra kerültem. Aztán kisebb-nagyobb megállókkal nagyobb kluboknál is megfordultam, például Újpesten és Szombathelyen, majd visszatértem a tóparti csapathoz, a gyökereimhez".

Somogy Megyei Öregfiúk Bajnokság 2014/2015:

3.    Balatonkeresztúr - Balatonmáriafürdő SE

2.    Balatonlelle SE

1.    Siófoki Bányás SE

Somogy Megyei Női Kispályás Bajnokság 2014/2015:

9.    Somogybabod SE

8.    Csurgói TK

7.    Csököly SE

6.    Balatonlelle SE

5.    Kaposfüred Párduc SC

4.    Alpas FC Barcs

3.    Dél-Balaton FC - Balatonszemes

2.    Kaposvári Rákóczi BFLA

1.    Siófoki Bányás SE

Címkék: MLSZ, öregfiúk, női, foci, bajnokság, labdarúgás, sport