A bajnoki cím sorsa ugyan már korán eldőlt a megyei másodosztály déli csoportjában, de akadtak még fontos, megválaszolatlan kérdések az utolsó fordulóban is. A bajnok Magyaregres mögött két hely még kiadó volt a dobogón, melyre három csapat is eséllyel pályázott. A hetesiek várhatták a legkedvezőtlenebb helyzetből a versenyfutást, akik a negyedik helyről vágtak neki a mindent eldöntő fordulónak. Juhász András együttese egy ponttal volt lemaradva az egyaránt 47 pontos harmadik Kadarkút, és második Mezőcsokonya mögött.

- Szeretnénk ezt az utolsó mérkőzést hazai pályán megnyerni, utána pedig várjuk, hogy mi lesz a másik két pályán a végeredmény. Sajnos nem a mi kezünkben van a sorsunk, amit magunknak köszönhetünk, miután sem a Kadarkút, sem a Mezőcsokonya ellen nem sikerült nyernünk - értékelte csapata helyzetét Juhász András, a hetesiek mestere.

A Hetesnek a sereghajtó Patalom gárdáját kellett felülmúlnia ahhoz, hogy életben tartsák dobogós reményeiket.

- Nekünk a tisztes helytállás a cél. Így alakult a bajnokság, egyszerűen nem jött össze semmi. Minden meccsen kihagytuk a helyzeteket, de remélem, hogy ma biztosabbak leszünk elől. Nyolcan nincsenek itt a kezdőcsapatból, az ifiből kellett kivennem játékosokat, de biztos vagyok benne, hogy jók lesznek - válaszolta Széchenyi Attila, a Patalom E. Sz. SE vezetőedzője.

A patalomiak a mérkőzés elején egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, sőt, egy tizenegyesből még ők jutottak vezetéshez a 23. percben. Sokáig azonban nem örülhettek, ugyanis a Vadas Balázs-Balogh Rajmund támadópáros negyedóra leforgása alatt megfordította a mérkőzést. A találkozó végül 4-2 hetesi győzelemmel ért véget, így Juhász András csapata minden tőle telhetőt megtett.

A Mezőcsokonya a Böhönye gárdáját látta vendégül az utolsó körben. A hazaiak ellentmondást nem tűrően, 4-1-re verték ellenfelüket, győzelmükkel pedig bebiztosították második helyezésüket. A kadarkúti csapat Magyaregresen lépett pályára, és bár 2-0-ra is vezettek már a mérkőzésen, végül a bajnokcsapat 5-3-ra győzni tudott. Vereségük következtében a kadarkútiak visszacsúsztak a negyedik helyre, a bronzérem pedig a hetesiek nyakába került.

Címkék: labdarúgó, megyei, bajnokság, sport