Két évvel ezelőtt egy tragikus pillanat örökre megváltoztatta a Kaposvári KK vezetőedzőjének életét. A közlekedési balesetben, ami valószínűleg egy pillanatnyi elalvás miatt következett be, egy ember meghalt és az edző mindkét kislánya súlyosan, egyikük maradandóan megsérült.

A bíróság egy hónappal ezelőtt hozta meg a jogerős ítéletet az ügyben, Fekete Ádámot két év, négy hónap fogházbüntetésre ítélték, leghamarabb tizennégy hónap után szabadulhat. Az edző a baleset óta végigdolgozott két szezont a csapat mellett, mindkétszer a rájátszásba jutottak. Közben tanított az egyik kaposvári gimnáziumban.

Legbelül felkészült erre az ítéletre?

Természetesen. A realitás ez volt. Hosszú folyamat volt nyilván, amíg az ember le tudja ezt magában rendezni, de amennyire lehetséges, felkészültem lélekben.

Ez azt jelenti, hogy két szezont kellett végigcsinálnia azóta. Mennyi ideig tartott, amíg a mindennapokra sikerült „visszatalálni”, ráhangolódni a munkára?

Nehéz erre válaszolni. Két hónap telt el utána, amíg elkezdődött a munka az iskolában és a csapatnál. Próbáltam akkor is maximálisan odakoncentrálni a munkámra. Akikkel együtt dolgoztam a mindennapokban, lehet, hogy úgy érzékelték, eltelt egy kis idő, amíg visszarendeződtem, de magamban az első perctől kezdve törekedtem erre. Inkább azok tudnák ezt pontosan megmondani, akik kívülről láttak.

Fotó: Muzslay Péter
Fotó: BB1.hu, Muzslay Péter

A klubnál mikor beszélt a vezetőkkel? Ez most kész helyzet a számukra is.

Két-három hete beszéltem Monok Tibivel, az ügyvezetővel. Biztosított, hogy várnak vissza. Hogy milyen minőségben, azt majd nyilván az idő eldönti. Bízom benne, hogy továbbra is sikeres időszakok jönnek a csapat életében, hiszen nem vagyunk olyan helyzetben, hogy beleférjenek a gyengébb szezonok. Meg fogják találni a megfelelő embert. Én pedig, ha úgy alakul, majd állok rendelkezésükre, hiszen mindent, amit elértem edzőként, ennek a klubnak köszönhetem.

Monok Tibor nekünk azt mondta, Fekete Ádámot nem lehet pótolni. Önnek volt javaslata?

Nem beszéltünk erről. Nem helyi edzőben gondolkoznak, én pedig nem ismerem annyira a piacot. De nincs pótolhatatlan edző. Hat éve voltam már itt, egy új edző talán új impulzusokat is jelent majd, ami pozitívan hathat a játékosokra. A csapat magja adott, azt fontos lenne megtartani, mert ennek a csapatnak a kohézió volt az ereje. Ha az új edző azt meg tudja tartani, teljesen mindegy, hány külföldivel, akkor működni fog a dolog.

Az edzővel készült teljes interjút ide kattintva érhetik el.

Címkék: Fekete Ádám, Kaposvári KK, interjú, ítélet, baleset, sport