Négy pontot is sikerült szereznie a Kaposvári Rákóczi csapatának az elmúlt két fordulóban, ennek ellenére az NB II utolsó helyéről várhatják a zöld-fehérek a bajnokság utolsó három fordulóját. Legutóbb a Szeged otthonából sikerült elhozniuk egy pontot, de innentől győzelmekre lesz szükségük a bennmaradáshoz.

- Jó eredménynek számít az 1-1, de mégsem ugye. Most abban a helyzetben vagyunk, hogy kellett volna a három pont. Ezt a három meccset igazából matematikailag még van esélyünk, ha kettőt nyerünk akkor szerintem bent tudunk maradni, de úgy állunk hozzá, hogy mind a hármat meg szeretnénk nyerni, a sorsolásom úgy gondolom, hogy kedvező - mondta a Szeged hálójába betaláló Zsivóczky Norbert.

Az már a héten eldőlt, hogy a klub megkapta a jövő évi induláshoz szükséges licencet, így most a játékosokon van a sor. Két közvetlen riválissal, a Soroksárral és a Cegléddel játszanak egymás után, és ezen a két meccsen sok minden eldőlhet.

A Szigetszentmiklós elleni játékra lesz szükség az újabb győzelemhez.
A Szigetszentmiklós elleni játékra lesz szükség az újabb győzelemhez.

- Csak a győzelem elfogadható mindkét meccsen, úgy gondolom, hogy van sanszunk, hogy legyőzzük mind a két csapatot, hiszen abszolút nem jobbak mint mi. Nyílván az kell, hogy rend legyen a fejekben, illetve az öltözőben is és akkor sikerülhet - válaszolta Rajczi Péter.

A zöld-fehéreknek elsőként a 12. helyezett Soroksár ellen kell helyt állniuk. A két csapat őszi meccsén egy parázs hangulatú, piros lapokkal tarkított mérkőzésen 2-0-ra nyertek a soroksáriak. A bennmaradáshoz viszont most mindenképp vissza kell vágniuk a fiúknak az akkori vereségért.

- Nem rossz csapat, de itthon szerintem nem kell róluk beszélni. Nekünk magunkkal kell most foglalkozni, ők jönnek ide, nincs más lehetőség, nyernünk kell - tette hozzá Zsivóczky.

A sorsdöntő mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik, melyről természetesen most is élőben számolunk majd be szöveges formában.

Címkék: Soroksár, sorsdöntő, bennmaradás, NB2, Kaposvári Rákóczi, sport