Kétpontos előnyt tudott kiharcolni magának a Meló-Diák a Zrínyi elleni elődöntő első mérkőzésén, így borítékolható volt, hogy a visszavágón is nagy csata alakul majd ki a kettejük között. Nagy elánnal vágott neki a mérkőzésnek a Zrínyi, a félidőre pedig több mint tízpontos előnyre tudtak szert tenni a feketemezesek.

A térfélcserét követően azonban a Meló-Diák minden erejét összeszedve le tudta dolgozni hátrányát, így a mérkőzés végére újra nyílt lett a továbbjutás kérdése. Drámai végjátékban végül a Zrínyi tudott nyerni két ponttal, ám mivel így összesítésben döntetlenre álltak a felek, jöhetett a hosszabbítás. Úgy festett a felzárkózás sokat kivett a Meló-Diákból, a Zrínyi pedig kihasználva ellenfelük hibáit, taktikus játékkal 67-61 arányban győzni tudott a ráadásban.

- Sokan kipontozódtak nálunk és nálunk is, nagyon kiélezett volt a végletekig, teljesen, ugye megint hosszabbításos meccset játszottunk velük. Igazából nüanszokon múlott, a büntetőinket bedobáltuk, talán ennyi - mondta Ötvös Richárd, a Zrínyi KK játékosa.

Az alulmaradó Meló-Diáknál összességében büszkék voltak eddig nyújtott teljesítményükre.

- Egy új, formálódó csapatról van szó, ebben a szezonban játszottunk így először, ebben a formában. Nem gondoltuk volna mi sem, hogy idáig eljutunk, vagy hogy ilyen szoros végjátékban maradunk alul esetleg a döntőbe jutásért - tette hozzá Krezinger Ádám, Meló-Diák SE-től.

A másik ágon a Tüskevár 33 pontos előnnyel várhatta a Táncsics elleni visszavágót, és bár 64-50-re kikaptak a második mérkőzésen, összesítésben így is jobbnak bizonyultak kilenc ponttal. A döntőben így a Zrínyi a címvédővel szállhat harcba a végső győzelemért.

A helyosztókon már befejeződtek a küzdelmek a bajnokságban. A Somogyjád kettős győzelemmel múlta felül a Tamásit, és lettek ötödikek, míg a hetedik helyért folyó párharcban a Kaposvári KK utánpótláscsapata bizonyult jobbnak a Henger KK-val szemben, 138-130-as összesítéssel.

A bajnokság döntőjét május 9-dikén, délután négy órakor játsszák a Táncsics Mihály Gimnázium csarnokában, míg a bronzmérkőzést a finálé előtt rendezik meg 14-órás kezdettel.

Címkék: kosárlabda, megyei, döntő, bajnokság, sport