Egy héttel ezelőtt Horváth Alexandra, Csitári Virág és Pintér Zsanett hiánya ellenére is jól kezdte a Jászberény elleni mérkőzést az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. A hetedik helyért kiírt párharcban az első szett még a kaposváriaké volt, innen azonban átvette az irányítást a hazai alakulat és végül 3:1-es győzelmet arattak. Pedig a lelátón Szívós Mária, a kaposváriak feladójának korábbi válogatott testvére is a Diamant-lányoknak szurkolt.

- Természetesen a kishúgomnak szurkolok, most láttam legelőször játszani és nagyon büszke vagyok rá, nagyon örülök, hogy láthatom végre játszani. Hajrá Kaposvár, most az mondom - mondta Szívós Ildikó testvére, Szívós Mária.

Annyi biztos, hogy a csütörtöki második mérkőzésen Csitári Virágra továbbra sem számíthat Mészáros Péter vezetőedző. Igaz, a csapat saját nevelésű liberója február végi vállműtétje után ismét elkezdte az edzéseket, visszatérésére még várniuk kell a csapat szimpatizánsainak.

- Jól halad a rehabilitációm, most vagyok ugye a félidőnél, három hónapnál. Még három hónapom van vissza, a vállam nagyon jól gyógyul, úgyhogy augusztusra teljesen rendben leszek, mire vissza kell menni a csapathoz - válaszolta Csitári Virág, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem játékosa.

Addig azonban a lányoknak még muszáj lenne nyerniük a Jászberény ellen, hogy megmaradjon az esélyük a hetedik hely megszerzésére.

- Bízom benne, hogy hazai pályán sikerül nyernünk és még nem lesz vége a bajnokságnak, és még egyszer el tudunk utazni Jászberénybe és a hetedik helyen végezni. A lányok nagyon várják ezt a mérkőzést - tette hozzá Csitári.

A két győzelemig tartó párharc második felvonása, amely egyben a lányok utolsó hazai mérkőzése is lesz az idényben, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes.

Címkék: 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, jászberény, sport