Az SKC jó előjelekkel várhatta a forduló rangadóját, ugyanis előbb Békéscsabán, majd otthon a Debrecen ellen is győzni tudott. A fehérvári siker pedig azt jelenthette volna, hogy Orbánék félig-meddig már magukénak érezhetik az 5. helyet. Az első két gólt a fehérváriak szerezték, ám a vendégek csakhamar magukhoz ragadták a kezdeményezést.

Erdősi Ildikó ellenállhatatlan volt, Piedáde remekül használta ki helyzeteit, Wörz kiválóan osztogatott, és a Németh Csilla által vezérelt védelem is tette a dolgát. A különbség egyre nőtt, 30 perc után 17-10-es siófoki előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatás - hasonlóan az első játékrészhez - két hazai góllal kezdődött, ám a siófokiak nem engedték, hogy izgalmasan folytatódjon a meccs.

Támadásban Orbán Anna is megszórta magát, Erdősi pedig az első félidőben szerzett hat góljához még hozzátett hármat. Szabadfi és Szalai fontos pillanatokban talált be, és a siófoki örömünnepet végül semmi nem akadályozhatta meg.

A 30-23-as vendégsiker azt jelenti, hogy az SKC magabiztosan, 10 ponttal vezeti az 5-8. helyek mini-tabelláját, pénteken Debrecenben pedig be is biztosíthatja a nemzetközi szerepléssel kecsegtető ötödik pozíciót.

Címkék: kézilabda, SKC, Siófok, Balaton, sport