Csodálatos környezet várta Hajmáson a megjelenő családokat és gyerekeket a Zselic Völgye SE teniszversenyén. A viadal legfőbb célja a kapcsolatteremtés volt, valamint a tenisz népszerűségének növelése a gyermekek körében.

- A mai megmozdulás ez gyakorlatilag a sportegyesületek tenisziskoláiról szól, és ennek a közös együtt történő eseményéről, arról, szól, hogy a gyerekeknek lehetőséget adjunk arra, hogy sportszerű keretek között megismerjék egymást, egymással kicsit versenyezzenek, play and stay szabályainak megfelelően, és barátságokat kössenek - foglalta össze a Zselic Völgye SE edzője, Baranyai Sándor.

A viadalon, a nap végén gyakorlatilag minden pályára lépő bajnoknak nevezhette magát.

- Nem azt nézzük, hogy ki melyik meccset hogyan nyeri meg, hanem azt, hogy hány pontot szerez, és a pontokat számolják a gyerekek, aztán a végén majd, amikor összesítjük ezeket a körmérkőzéseket, utána a pontokat összeadva meghirdetjük a nyolcadik, a kilencedik, tízedik, vagy az első bajnokot - tette hozzá az edző.

A házigazda Zselic Völgye SE mellet a Kaposvári Tenisz Klub képviselte megyénket a tornán, de érkeztek egyesületek Pécsről és Székesfehérvárról is. Hat pályán, mintegy hatvan kisgyerek ütögetett a nap folyamán, akiknek a kedvét az sem szegte, ha éppen alulmaradtak egy-egy alkalommal.

A résztvevők számát, valamint gyermekek lelkesedését tekintve abszolút sikeresnek nevezhető a Zselic Völgye Sport Egyesület kezdeményezése.

Címkék: hajmás, tenisz, gyerek, sport