A tavalyi rekordot is megdöntötte az indulók száma a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság II. Pontszerző Atlétika Országos Bajnokságon. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közös szervezésében 22 csapat mérkőzött meg április huszonkettedikén. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kilencedik alkalommal adott otthont az országos katasztrófavédelmi atlétikai bajnokságnak.

Óriási volt a nyüzsgés a kaposvári sportcsarnok atlétikapályáján, szerdán reggel. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, 19 megyei igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 285 versenyzője sorakozott fel a futópálya szélén, majd pontban tíz órakor felcsendült a Himnusz.

A versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100 méteres síkfutásban, majd a férfiak 1500 méteres, míg a hölgyek 400 méteres síkfutásban álltak a rajtvonalhoz, de váltófutásban, súlylökésben, távolugrásban és kézigránátdobásban óriási küzdelmeket láthatott a közönség. A rendszeresen nevező tapasztalt kollégák mellett szép számban érkeztek a megmérettetésre nemrég felszerelt fiatal versenyzők is. A sportsikerektől hangos viadalon a résztvevők helytálltak a pályán, majd a csapatukat lelkesen buzdító szurkolóként is bizonyítottak. A huszonkét csapat elképesztő küzdelmet vívott a legjobbnak járó serlegért. Sokszor tizedmásodperceken, centimétereken múlott a jobb helyezés sorsa.


fotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKIfotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKI
fotó: Kőhalmi Szilvia/Somogy MKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nevezőket Dér Tamás, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. Mint alpolgármester, és mint a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy immár kilencedik alkalommal rendezik meg a szervezők Rippl-Rónai József szülővárosában ezt a rangos bajnokságot. Tarlós István tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a szervezők nevében köszöntötte a versenyzőket. Köszöntőjében jó versenyzést kívánt, és hozzátette, reméli, hogy a verseny végén minél több somogyi kollégával foghat kezet. A versenyt dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője nyitotta meg. Az ezredes beszédében kiemelte, hogy a Kaposváron megrendezett atlétikaverseny rendkívüli népszerűségnek örvend a katasztrófavédelem sportszerető munkatársai körében, ezt támasztja alá az is, hogy minden évben emelkedik az indulók létszáma.

Az induló csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legjobb együttesnek járó kupát a főváros és Csongrád megye csapata elől. A dobogóról éppen csak lemaradt Tolna megye alakulata, őket pedig Zala és Somogy követte a sorban.

Címkék: atlétika, katasztrófa, bajnokság, sport