Egypontos vereséggel zárta a Kaposvári KK csapata a középszakaszt a Sopron otthonában, szerdán viszont rögtön vissza is vághatnak a fiúk a tavalyi bronzérmesnek. A bajnoki elődöntőbe ugyanis a soproniakon keresztül vezethet az út. Ehhez azonban győzelemre lesz szükség a három sikerig tartó párharc első felvonásán.

- Most egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. 14 ponton belül sikerült a végén kikapni, egy pont lett közte de a végén a kezünkben volt a győzelem esélye. Az utolsó labdát ugye elrontottuk, nem is akartunk kockáztatni a hosszabbítással, de hazai pályán mindenképpen a mérkőzést be kell, hogy húzzuk, aztán megyünk vissza Sopronba szombaton. Szerintem, hogy ha egy hasonló mérkőzést ha tudunk játszani ott és az utolsó labda nálunk lesz, akkor nem így fogjuk befejezni - mondta Hendlein Roland, a KKK csapatkapitánya.

A két csapat idén már négyszer találkozott egymással a bajnokságban, és mindig a hazai pályán szereplő együttes örülhetett a végén. Ráadásul az is a KKK sikere mellett szólhat, hogy a Városi Sportcsarnokban január közepe óta egyik vendégcsapatnak sem sikerült nyernie.

- Szerintem nagyon-nagy bajban lesznek itt a csapatok Kaposváron, úgyhogy ez egy óriási dolog, hogy itthon játszuk a több meccset. Itt aki nem fog tudni 95-100 pontot dobni az nem nagyon fog nyerni. Remélem, hogy mi tartjuk ezt a formánkat, bár nem könnyű mert most már olyan szinten játszanak a fiúk, hogy ebben az az egy nehézség van, hogy ezt tartani kell - válaszolta Monok Tibor, a kaposváriak ügyvezető-elnöke.

A játékosok viszont igyekeznek megbirkózni ezzel a nehézséggel.

- Nagyon szeretném, ha nem is azt mondom, hogy egy 3-0-val, de nem egy 3:2-vel kell továbbmenjünk ebből a körből, de azt sem fogom bánni. Szerintem több van most bennünk mint 3:2, szóval remélem, hogy gyorsan le tudjuk zárni ezt az első kört - tette hozzá Hendlein.

A Sopron elleni első mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A szurkolók azt kérik mindenkitől, hogy a hazai mérkőzéseken ezentúl fehér pólóban bíztassák kedvenceiket.

Címkék: bajnokság2015, Soproni KC, Kaposvári KK, negyeddöntő, kosárlabda, sport