Egy időben lépett pályára a Cseri úti sportközpont pályáin a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U21-es és U17-es csapata. A Richter Sándor vezette U21-es csapat utolsó két hazai meccsén 11 gólt rúgva, begyűjtötte mind a 6 bajnoki pontot, így a Debrecen ellen is szeretett volna hasonló sikereket átélni.

- Főleg a Kecskemét és a Pécs meccsen, ahol ugye kicsit a szerencse is mellénk szegődött olyan szempontból, hogy a helyzeteinket berúgtuk, amit az előző meccseken nem és mindjárt más lett az eredmény, jött egy 6-0. Fontos, hogy egy mérkőzésen a fordulópontokból, hogy jönnek ki a csapatok, reméljük, hogy ez a sorozat folytatódik és akkor jó meccs lesz - mondta Richter Sándor, a Kaposvári Rákóczi BFLA U21 vezetőedzője.

A debreceni meccsen 75 percig jól tartották magukat a zöld-fehérek, a vége azonban 4-1-es hazai győzelem lett.

- Tudjuk, hogy a Kaposvárral odahaza is meg kellett küszködnünk, de azt gondolom, hogy egy jó társasággal jöttünk el, felkészítettük őket annak megfelelően, hogy tudjunk nyerni és bízom a győzelemben - tette hozzá Gyarmati András, a DVSC-DLA U21 vezetőedzője.

Eközben egy pályával odébb az U17-es csapat is a Debrecen ellen lépett pályára. Horváth Zoltán tanítványai épp az előző körben szerezték meg első győzelmüket az alsóházi rájátszásban, és a hajdúságiak ellen rögtön a másodikat is szerették volna bezsebelni.

- Igazából azt várom, hogy az elmúlt heteknek a jó teljesítményét folytassuk. Aztán, hogy ez mire lesz elég a Debrecen ellen azt meglátjuk. Mindenképpen szükségünk lenne a pontokra, mert ahhoz, hogy bennmaradást elérjük, ahhoz akárkivel játszunk nekünk pontokat kell szerezni - válaszolta Horváth Zoltán, a Kaposvári Rákóczi BFLA U17 vezetőedzője.

A jó előjelek ellenére csak az egyik kaposvári csapat örülhetett végül győzelemnek. Az U21-esek meccsén már a 33. percre 3-0-ás hátrányba kerültek a zöld-fehérek. Hampuk gólja után úgy tűnt, lehet még keresnivalója a hazaiaknak, nem sokkal később azonban jött a negyedik debreceni gól, amivel végképp el is dőlt a mérkőzés.

Az U17-esek eközben már a 20. percben magukhoz ragadták a vezetést egy öngóllal, majd a hajrában Decsi Richárd is betalált, így 2-0-ás hazai győzelemnek tapsolhattak a kilátogató nézők.

Címkék: Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, U17, U21, Kaposvári Rákóczi, sport