Az utolsó játéknap is tartogatott izgalmakat a megyebajnokságban, miután egy hely még kiadó volt a legjobb négy között. Ezért a helyért két csapat, a Táncsics, valamint a Somogyjád alakulata volt versenyben. A forduló előtt a Táncsics állt előrébb a táblázaton, így ők várhatták nyugodtabban a Tüskevár elleni utolsó találkozójukat.

- Próbáljuk minél felszabadultabban, és minél lazábban felfogni ezt a dolgot, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Szerintem semmiképpen sem jövedelmező az, hogy ha túlságosan rápörgünk egy mérkőzésre, mert akkor igencsak feszült hangulatú lenne a találkozó, és úgy mi is sokkal görcsösebben játszanánk - mondta Dross Bálint, a Táncsics TKK játékosa.

Nem épp a legkönnyebb ellenfél ellen kellett kivívniuk a négy közé jutást Drosséknak, hiszen a bajnoki címvédő Tüskevár hosszú idő óta nem talált legyőzőre. A címvédő együttes elődöntős helye ugyan jó ideje biztos volt már, de a fiúk egyáltalán nem tét nélkül szálltak harcba a Táncsics ellen.

- A motivációval nincs problémánk, mindenképpen szeretnénk megőrizni a veretlenségünket, ez a célunk természetesen - válaszolta Bodródi Lajos, Tüskevár SE vezetőedzője.

A mérkőzést aztán szinte végig kézben tartva, a Táncsics együttese nyerte 87:66 arányban, így ők jutottak elődöntőbe, ahol épp a Tüskevár ellen mérkőzhetnek meg a döntőbe kerülésért.

Az utolsó játéknap legfurcsábban alakuló mérkőzésén a Zrínyi hosszabbításban kapott ki a végére három emberre fogyatkozó Meló-Diák ellen. A Henger KK-ra a Kaposvári KK fiataljai mértek vereséget, míg a Táncsics győzelmével a négyről biztosan lemaradó Somogyjád kikapott a Tamási otthonában.

Érdekesség, hogy az elődöntőkben és a helyosztókon ugyan abban a párosításokban játszanak majd a csapatok, mint az alapszakasz utolsó fordulójában. Mivel a bajnokság létszáma páratlan, egy helyezés már az alapszakaszt követően eldőlt, a Monok SE csapata a 9. helyen zárta a sorozatot.

A további küzdelmek az előttünk álló hétvégén kezdődnek.

Címkék: tüskevár, táncsics, kosár, megye, sport