Négy kaposvári versenyző képviselte a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztályt a horvátországi Kaproncán megrendezett nemzetközi viadalon. A kaposváriak csak egy kisebb csapattal utaztak el a határ menti városba, az indulók azonban komoly sikereket értek el.

- Igazából nem illeszkedett bele a versenyprogramunkba, de minden évben ők is ellátogatnak Kaposvárra, nem tettük meg azt, hogy nem megyünk el. Ezért is a kisebb létszám. Próbáltunk olyan gyerekeket összeválogatni, akik már voltak ezen a versenyen. A két aranyérmes már szerepelt ezen a tornán, viszont vittünk olyanokat is, akik még nem, és náluk a nemzetközi tapasztalatszerzés volt a cél - árulta el a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője, Takács László.

A két most megszerzett aranyéremből az egyik Járfás András nevéhez fűződik, aki kötött fogásban állt rajthoz.

Járfást az elődöntőben egy magyar versenyző késztette nagy csatára, a döntőben pedig egy szlovén ellenfél várt rá, aki elől magabiztos birkózással hódította el az aranyérmet.

Szintén aranyéremmel zárta a tornát Déri Dominik, aki a fiatalabb, diák korosztályban állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ugyan csak kötöttfogásúban.

A két aranyérmes mellett a Sportiskola színeiben versenyző Szekér Áron, 38 kilogrammos súlycsoportban ötödik lett a diákok közt, míg serdülő korosztályban Szekér Olivér végzett szintén az ötödik helyen a 46 kilósok között.

A kaposváriak a napokban újabb szép sikereket értek el: a budapesti dák rangsorversenyen Déri Dominik második, Rézműves Patrik harmadik lett, a leány diákolimpia döntőjében pedig Fáth Laura a második, Fáth Bianka pedig az ötödik helyen zárt.

Címkék: birkózás, siker, kaposvár, sport