Hendlein szerezte az első kaposvári pontokat, majd Ivosev válaszolt a triplavonal mögül. Felváltva estek a kosarak, de eleinte mindkét együttesnek komoly  feladat volt a helyzetek kialakítása. A 4. percben aztán Kinney használta ki a hazai védelmi hibát és nagyot zsákolt. Az ellenakciónál Ivosev kért cserét mert megsérült. A helyére érkező Hegedűs azonnal pontokkal mutatkozott be. A negyed utolsó perceiben aztán Ivosev is visszatért, és ziccerével 19–17-re hozta fel csapatát. Mivel több távoli kísérlet is kihasználatlanul maradt a hazai oldalon a Kecskemét zárhatta előnnyel a játékrészt.

A folytatásban Spica is betalált, akinek ez volt az első mezőnykosara. Komoly erőfeszítéseket tettek a hazaiak az egyenlítésért, de nagyon meg kellett küzdeni minden újabb pontért. Érezte a publikum, hogy elkel a biztatás, Frazier triplájával 31–28-nál sikerült is átvenni a vezetést. Raivio bravúros duplákat szerezve biztosította a hazai előnyt, Benke pedig bátor betörés után jutatta gyűrűbe a labdát. Tíz fölé is kúszott a különbség, de Djeraszimovics dudaszóval egy időben szerzett triplája 46–37-re alakította a félidő eredményét.

A pihenőt követően Frazier ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, két triplája után pedig Ivkovics azonnal időt kért. Remek ritmusban játszott ekkor a Kaposvári KK, a szerzett labdákból gyors akciók nyomán születtek az újabb pontok. Szinte bármely összetételben hozta ugyan azt a szintet a hazai alakulat, amelyben Hendlein nagyot küzdött mindkét palánk alatt. A 26. percben a reklamáló Jancsikin kapott technikait, ezzel ki is pontozódott. Hiába vezetett csaknem húsz ponttal a Kaposvári KK, egy ember kiesése azért érzékeny veszteség volt a rotációból. A végig kiválóan dobó Pongó Martin triplája hozta ismét látótávolságba a Kecskemétet, de Fodor Márton hármasa 71–51-re alakította az eredményt.

A záró szakasz elején centerjátékot erőltettek a vendégek, Hendlein és Spica is megkapta negyedik hibáját. A 33. percben Hendlein ki is pontozódott. Átkozottul nehéznek ígérkezett a hátra lévő hét perc. A Frazier, Spica, Raivio trió azonban szavatolta, hogy maradjon a fennálló 20 pontnyi különbség. Egy dobás utáni leérkezésnél Spica bokája fordult ki, így neki is el kellett hagynia a pályát. Két hármassal lopta a távolságot a Kecskemét, de három perccel a vége előtt Kinney-it vesztették el sérülés miatt. Pongó Máté újabb hármasa miatt nyílt lett a végjáték, de Frazier és Horváth Márton is a legjobbkor volt jó helyen. 88–75-nél indult az utolsó másfél perc, de ekkor már nem lehetett elvenni a kaposváriaktól az újabb bravúros győzelmet. 

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 96-81 (20-21, 26-16, 26-17, 24-27)
Kaposvári Városi Sportcsarnok
Vezette: Cziffra Cs., Kapitány G., Praksch P. (dr. Páli)

Kaposvár: Frazier 21/9, Fodor 10/3, Raivio 27, Hendlein 16, Spica 12 Csere: Grebenár 2, Horváth M. 4, Jancsikin -, Benke 4, Kovács S. -

KTE: Kinney 4, Kovács P. 4, Djeraszimovics 16/3, Ivosev 11/3, Barovics 14 Csere: Pongó Ma. 16/6, Pongó Má. 8/6, Karahodzsics 3, Hegedűs 5/3

Kipontozódott: Jancsikin (26. perc), Hendlein (33. perc), Horváth M. (39. perc), illetve Ivosev (36. perc), Kovács P. (39. perc)

Címkék: NB 1/A, Kecskemét, Kaposvári KK, sport