Egy időben állt asztalhoz a kaposvári Asztalitenisz Csarnokban a helyi klub két alakulata, bajnokságuk legutóbbi játéknapján. A nők és a férfiak ellenfele is egyaránt Szekszárdról érkezett. Nem volt egyszerű dolguk ezen a napon a somogyi pinpongosoknak, ugyanis mindketten az éllovast fogadták. A hölgyeknél a tolnaiak száz százalékos mutatóval állnak az élen.

- Szerintem a mi csapatunk azért erősebb, mint a kaposvári csapat, bár nekem szimpatikus csapat a Kaposvár, mert ugye vannak olyan fiatal játékosok benne, akik utánpótlás korúak és az mindig egy szimpatikus dolog. A vezetőkkel is jóban vagyunk, tehát én azt mondom, hogy régi kapcsolat fűződik a Kaposvárhoz, de én úgy gondolom, hogy mi nyerünk - mondta Füredi Ferenc, a Szekszárd AC vezetőedzője.

A szekszárdiak már a párosok küzdelme után előnybe kerültek. A kaposváriaknak az egyéni párharcok alkalmával sem volt könnyű dolguk, de sikerült többször is jól megizzasztaniuk ellenfelüket.

- Itt inkább egy-egy pontról van szó, amikor mi ezt nehezebben oldjuk meg és Baksa Ivettnek is elment 9-re, 12-re, illetve 10-re a mérkőzése, ami teljesen ott van mind a három szett, ami jöhetett volna ide is, de sajnos nem ide jött, hanem az ellenfélnek ment - válaszolta Kátainé Váradi Gyöngyi, a Kaposvári AC edzője.

Végül 16-2-es vendég siker született a találkozón. A házigazda győzelmeit Fekete Zsuzsanna szerezte. Az ötödik helyre hajtó kaposvári hölgyek számára nem a mostani párharc volt a legfontosabb céljuk eléréséhez.

A férfi NB3-as bajnokságában a 11. fordulót rendezték, a bentmaradásért küzdő kaposváriak a Yorgosz SE csapatát látták vendégül.

- Nagyon nehéz lesz, inkább azt mondom, hogy a tisztes helytállás lenne a lényeg, illetve hát a mi első játékosunk, a Major Ferenc sem tud most asztalhoz állni. Most az lenne a lényeg, hogy a két fiatal játékos is játéklehetőséget kapjon, illetve még egy kicsit próbáljuk meg az éles helyzetben a játékot gyakorolni - mondta Okos Balázs, a Kaposvári AC játékos-edzője.

A két csapat párharca már régi múltra tekint vissza. Akárcsak a bajnokságban, a két csapat örökmérlegében is a Yorgos SE áll jobban.

- A Kaposvár csapatával már régen, NB2-es korunk óta játszottunk anno, amikor volt régen NB2-es csapatunk. Most NB3-ban már nem az első mérkőzésünk együtt. Eddig még mindig sikerült legyőzni a Kaposvár csapatát, idegenben is, otthon is. Az NB3-as Dél-Dunántúli csoportot ősszel vereség nélkül vezetjük, jelen pillanatban is elsők vagyunk. Mindenképpen győzelemre számítok - tette hozzá Kizakisz Georgiosz, a Yorgos SE játékos-edzője.

A férfiaknál is hasonlóképp alakult a találkozó, mint a nőknél. A párosok alkalmával nem sikerült pontot szerezniük a hazaiaknak, és az egyéni csatákban is csak mindössze kettőt, melyek Horváth Péter nevéhez fűződtek. Az összecsapást végül 16-2-es összesítéssel húzta be a Yorgos SE együttese.

Címkék: kaposvári ac, asztalitenisz, bajnokság, sport