"Az elmúlt egy évben többször átverték a Rákóczi játékosait, csak ígérgetések hangzottak el, amelyek újabb csalódásokhoz vezettek" - erről számolt be ma délelőtt Rajczi Péter, aki a csapat játékosait képviselte és Kárpáti Zoltán, a Rákóczi baráti körének elnöke - olvasható Szita Károly polgármester Facebook-oldalán.

A focista állítása szerint beszéltek nekik amerikai befektetőről, majd arról, hogy más befektető rendezi az adósságokat, ám egyikből sem lett semmi. Ezután senki másban nem bíznak, csak a városban, hangsúlyozta Rajczi Péter.  Éppen ezért a játékosok és a drukkerek képviselői most a város segítségét kérték.


Szita Károly: "Azt ígértem, hogy ezen a héten tájékozódom a Rákóczi ügyében és ennek alapján meglátjuk, tudunk-e valamit tenni. Egy azonban biztos: akik ebbe a helyzetbe hozták a klubot, azoknak távozniuk kell. Távozniuk kell akkor is, ha Kaposvár a csapat mellé tud állni, és akkor is, ha nem. Kétségtelenül vannak érdemeik a jelenlegi klubvezetőknek, hiszen 10 éven át az NB1-ben tartották csapatunkat, de a mostani helyzet kialakulásáért is egyértelműen felelősek. Nem lehet a várost, a szurkolókat és az utánpótlást ilyen helyzet elé állítani."

A polgármester ugyanakkor arra kérte Rajczi Pétert, hogy a pénteki meccsre készüljenek lelkiismeretesen, s a bajnokság tavaszi nyitányán küzdjenek, játsszanak majd a legjobb tudásuk szerint!

Címkék: Sólyom, Rajczi, Illés, játékos, tulajdonos, Szita, tartozás, fizetés, felkészülés, pénz, Rákóczi, sport