Január közepén zsinórban harmadik vereségét szenvedte el Nyíregyházán a Kaposvári KK kosárlabdacsapata. Akkor úgy tűnt, kisebb hullámvölgybe kerültek Hendleinék. Azóta viszont kezd magára találni a társaság, és az Alba Fehérvár legyőzése után a Jászberény ellen is nyerni tudtak hazai pályán a fiúk. Szerdán pedig a sereghajtó Zalaegerszeg otthonában gyűjtenék be az újabb győzelmüket.

- Úgy remélem, hogy ez a két győzelem a három vesztes meccs után felébresztette a csapatot és tudjuk folytatni ezt a jó szereplést és tudunk nyerni szerdán is, idegenben a Zalaegerszeg ellen egyértelműen ez lenne a cél - mondta Kovács Soma.

A zalaegerszegieknek sok sikerélményük nem volt az idei szezonban. Tizenkilenc meccsen mindössze két győzelmet sikerült begyűjteniük, igaz mindkettőt épp hazai pályán. Már csak emiatt sem vár egyszerű mérkőzés Fekete Ádám tanítványaira.

- Nagy meccs lesz. Nem könnyű a Zalaegerszeg otthonában játszani, annak ellenére sem, hogy idén nem megy nekik annyira. Idegenben mindig nehezebb jól játszani és nagyon oda kell figyelnünk. Remélem, hogy nyerni fogunk, de akár mondhatnám azt is, hogy kötelező nyernünk, úgyhogy egy nagyon fontos mérkőzés lesz ez számunkra - tette hozzá Braniszlav Jancsikin.

Egy nagy hiányzója biztosan lesz a KKK-nak, hiszen Fodor Márton sérülése továbbra sem jött rendbe, így a helyén, akárcsak a Jászberény ellen, Braniszlav Jancsikin bizonyíthat majd. A sereghajtó elleni mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik a Zala megyeiek otthonában. A mérkőzésről szöveges formában internetes oldalunk, a kapos.hu is beszámol.

Címkék: zte kk, nb1/a, kaposvári kk, sport