A Baja, a Kiskőrös és a Dunaújváros csapatai mellett a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola utánpótláskorú együttesei is jégre léptek Baján. A fiatalokat a helyi egyesület látta vendégül, és ezúttal az egymás közötti játék volt a legfontosabb.

- Nagyon jó tapasztalataim vannak mert ezek a tornák alkalmasak arra, hogy fel tudja mérni az ember, hogy milyen eredményeket értünk el, illetve mik azok a hibák, amiket orvosolnunk kell és javítani kell. Sajnos nagyon sok beteg gyerekünk van. Sérülések és betegségek és emiatt például a csapatnak a fele az szuper mini korosztályból jött fel, ők még nagyon picik ebben a korosztályban - mondta Képes Pál, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.

A torna másik apropója volt a bajai jégpálya frissen átadott fedett sátra volt. Ennek köszönhetően az időjárástól függetlenül sportolhatnak majd a fiatalok.

- Ez a sátor ez egy nagyon hasznos dolog és nagyon örülünk, hogy van. Azelőtt mindig az volt, hogy jó pár órával korábban kijöttünk, imádkoztunk, hogy ne legyen eső, ne legyen hó, ne legyen nagy meleg, napsütés - válaszolta Ferenczi Gellért, a torna főszervezője.

Az már biztos volt a torna előtt is, hogy egy valamiben egyedülálló lesz a kaposvári csapat. A KASI együttesében ugyanis egy leány is pályára lépett, ráadásul nem is akárhogyan teljesített.

- Jó volt mert azért nyertünk majdnem mert belőttem az utolsó gólt - mondta az ifjú Závani Zorka.

A négy csapatos tornán végül nem hirdettek győztest, hiszen ebben a korosztályban még csak a játék öröme a fontos. A szervezők viszont elárulták, nemsokára újabb tornára invitálják az ifjú jégkorongozókat.

Címkék: baja, kaposvári sportközpont és sportiskola, jégkorong