Ahogy azt a Puebla Kft. ügyvezetője a Kapos Televízió Hatszemközt című műsorában bejelentette, a szurkolók dönthetik el egy internetes szavazás keretében, hogy a csapat mellett maradjon-e. Sólyom Sándor azt is hozzátette: az ott született döntést figyelembe veszi és tartja magát ahhoz.

A szavazás szerda este elindult, így mindenki leadhatja voksát az alábbi képre kattintva.

null

December tízedikén érkezett a klubhoz Sólyom Sándor, aki ezen a napon alá is írta a szerződést a csapatot működtető kft-vel és az önkormányzattal. A megállapodástól mindenki azt várta, hogy megmenekül a kaposvári futball. Az azt követő időszakban azonban felröppent a hír, hogy lehet, mégsem fektet be Kaposváron. A találgatások itt kezdődtek el. Az új tulajdonos tisztában van azzal, hogy személye megosztó, ezért egy nem mindennapi javaslatot tett.

- A honlapon lehetőség lesz arra, azt nem ígérem, hogy holnap, de egy-két napon belül biztos, hogy szavazzanak a nézők, a szurkolók, hogy mit szeretnének. Hogy itt maradjak a klubnál, vagy valaki más csinálja és én figyelembe fogom venni, ehhez fogom magam tartani. Tehát, hogyha a város úgy ítéli meg, hogy én személyem számukra nem megfelelő, akármiért, bármilyen okból akkor ezt megtehetik, hogy ezt érvényre juttassák - mondta a Hatszemközt keddi adásában Sólyom Sándor.

Ahhoz viszont, hogy a szurkolók, a kaposváriak felelős döntést hozhassanak tisztában kell lenniük a klub körüli pénzügyi helyzettel. Ez pedig azt jelenti, hogy nyilvánosságra kell hozni az összes pénzügyi adatot.

- Én biztos, hogy javasolni fogom a játékosoknak, hogy ha ők a közvélemyénhez fordultak, hogy nekik milyen rossz, milyen nehéz a helyzetük, én benne vagyok abban, hogy minden adatot hozzunk nyilvánosságra, akár azt is, hogy ki, mennyit keres és ebből mikor, mennyit kap meg. Ha ehhez nem járulnak hozzá az az információ lesz a honlapon, hogy a csapat globálisan mennyit kapott, mert ez nem sért személyiségi jogokat - tette hozzá a Puebla Kft. ügyvezetője.

Sólyom Sándor elmondta, összességében 250 millió forintnyi tartozást halmozott fel a klub. Ebben van adótartozás, az önkormányzat 75 millió forintos kölcsöne, beszállítói elmaradások, illetve a játékosok és a klub dolgozóinak fizetése. A többségi tulajdonos hozzátette, február végéig mindenkivel meg akar egyezni és tiszta viszonyokat akar teremteni.

Címkék: sólyom sándor, többségi tulajdonos, puebla kft, kaposvári rákóczi fc, sport