Már a szezon felénél jár a megyei kosárlabda-bajnokság, a legjobb négy közé jutásért folyó harc pedig egyre élesebb. Az élen álló Tüskevár mögött egyre nagyobb a tumultus, hiszen a Zrínyi és a Somogyjád mellett a Meló-Diák KK is beszállt a dobogóért folytatott harcba.

- Természetesen a négy közé jutás, és a legjobb három, inkább a dobogó a célkitűzés, persze minél jobb eredményt elérni. A realitásokat nézve a második, harmadik hely - mondta Krezinger Ádám, a Meló-Diák KK csapatából.

A Zrínyi merészebb álmokat szövöget, és bár az utóbbi meccseiken nem mindig jött ki nekik a lépés, szeretnék letaszítani a trónról a Tüskevárt.

- Sajnos becsúszott most nekünk is két vereség, de visszatértek a sérültjeink, Fodor Dénes, úgyhogy mindenképp most már a palánk alatt is erősebbek leszünk. Mindenképp a Tüskevárt kell megvernünk, hogy ha bajnokok akarunk lenni - válaszolta Ötvös Richárd, a Zrínyi KK-tól.

Krezingerék egy esetleges Zrínyi elleni diadallal nagy lépést tehettek volna céljuk elérése felé. Jól is indult számukra a mérkőzés, azonban az első félidő végén kicsit megtorpantak.

- Mindenképpen a győzelem a cél, megpróbáljuk. Oda tesszük magunkat, készültünk sokat a mérkőzésre, meg amúgy az egész szezonra is. Egy teljesen új, motivált csapat lett a Meló-Diák KK-ból, úgyhogy igyekezünk odatenni. Igazoltunk öt új játékost, igyekszünk. Védekezésben kéne még egy picit javulnunk, az, hogy miben vagyunk jobbak, szerintem két azonos erejű csapat, attól függ kinek jön ki ma jobban a lépés - tette hozzá Krezinger Ádám.

A Zrínyi a második és harmadik negyedben összesen húsz pontot vert a Meló-Diákra, és innen már nem volt visszaút. A sérüléséből felépülő Fodor Dénes 17 pontjával aktív szerepet vállalt a Zrínyi győzelméből.

A játéknap további találkozóin a Tüskevár a tavalyi döntő visszavágóján magabiztosan verte a Táncsics csapatát, így továbbra is őrzi veretlenségét. A Somogyjád hazai pályán aratott fölényes győzelmet a Tamási gárdája ellen. A bajnokságban egy hét szünet következik, a küzdelmek január utolsó hétvégéjén folytatódnak majd.

Címkék: megye bajnoki, meló-diák, tüskevár, zrínyi, 2015, sport