Nem volt túl kegyes Fortuna istenasszony a kaposvári tekésekkel, amikor a bajnokság alapszakaszának menetrendjét kialakították. A sors úgy hozta, hogy a fiúk az újévet a három legerősebb csapat ellen indíthatták. A Répcelak után a tabella második helyén álló Zalaegerszeg volt a soros ellenfél.

- Az őszi szezont azt a második helyen zártuk, és ugyan úgy kezdtük meg. Végeredményben nyerési szándékkal jöttünk ugyan így ide Kaposvárra is, bár ugye az első sor után most, hogy sajnos 2-0-ra a Kaposvár vezet, így nekik áll a zászló, de én úgy gondolom, hogy a végére megnyerjük a mérkőzést - mondta Kozma Károly, a Zalaegerszegi TK játékosa.

A mérkőzés első sorában Nagy Gergő és Lengyel Dániel brillírozott a kaposváriaknál. Mindketten megnyerték a párharcaikat, és összesen 17 fás előnyre tett szert a Közutasok csapata. Kozmáék azonban esélyesekhez méltóan nem adták fel hátrányban sem a küzdelmet.

- Mint volt kaposvári játékos nagyon jól tudom, hogy az oroszlánbarlangban elég nehéz játszani, de ugyanakkor én úgy gondolom, hogy a rutinos játékosaink, akik most jönnek a végén, azok megoldják ezt a feladatot és remélem a mérleget sikerül a mi oldalunkra billenteni - tette hozzá Kozma Károly.

A mérkőzés előtt a kaposváriak nem igazán reménykedtek bravúrban, ám a jó kezdet láttán bizakodóvá váltak.

- Abszolút nem úgy álltunk hozzá, hogy legyen valamilyen esélyünk ezen a mérkőzésen, de a két fiatal tehetséges játékosunk nagyon jól kezdett. Én úgy gondolom, hogy ez a zalaegerszegieket is meglepte. Megpróbálunk most ezzel élni, itt a középső sorokban úgy néz ki, hogy tudnak a zalaegerszegiek előnyt szerezni, de a végén mi majd megpróbáljuk még behozni, hogy ha nem lesz nagy különbség és egy szoros mérkőzést játszani, és megpróbálni nyerni, vagy egy ikszet kihozni - válaszolta Horváth László, a Közutasok-1.MCM KTK edzője.

A folytatásban azonban már az egerszegiek kerültek fölénybe. A maradék négyből három párharcot is behúztak, és végül összesítésben 102 fával, 5-3-ra verték a Közutasok csapatát. A folytatásban sem lesz egyszerű dolguk a kaposvári tekéseknek, Horváth Lászlóékra egy, még a Zalaegerszegnél is erősebb csapat vár a következő körben.

- Legközelebb megyünk Szegedre, tehát a világ egyik legjobb csapata a Szeged, tehát ott nekünk sok babér nem terem. Mi mind a két mérkőzést arra szerettük volna, és arra is próbáljuk felhasználni, hogy felkészüljünk azokra a mérkőzésekre, ami nekünk fontos, utána még az alapszakaszból lesz három-négy olyan mérkőzés, ami számunkra egyrészt nyerhető, másrészt lesz benne, ami hazai pályán kötelező számunkra, hogy meg is nyerjük, és akkor el tudjuk érni a célunkat, azt az ötödik-hatodik helyet, ami ki volt tűzve - mondta a kaposváriak mestere.

A Szeged elleni találkozót az előttünk álló hétvégén játsszák a listavezető otthonában.

Címkék: zalaegerszeg, közút, teke, bajnokság, sport