Az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzésével kezdte az újesztendőt a siófoki együttes, és hazai pályán győzelmet várt a szakvezetés a lányoktól. Annál is inkább, mert az őszi bajnoki nyitányon a Duna partján is sikerült nyerni két góllal. A két, jó erőkből álló csapat telt ház előtt lépett pályára, és a házigazda villámrajtot vett. A frissebben kezdő SKC azonban hiába húzott el 4-1-re, a vendégek rendezték soraikat, és átvették a vezetést. A folytatásban szoros volt az eredmény, és végül a házigazda 10-9-es előny birtokában térhetett pihenőre.

A térfélcsere után nem várt fordulat következett: a hazaiak 12 percen át képtelenek voltak a hálóba találni. A Kohász élt a lehetőséggel, és pontos játékkal kovácsolt magának hat gólos előnyt. A somogyiak dicsérete, hogy még ekkor sem adták fel, és 11-17-ről megkezdték a felzárkózást. Orbán, Szalai és Szekerczés fontos gólokat dobott, és a hajrában sikerült utolérni az ellenfelet.

- Jól kezdtünk, 4-1-re vezettünk, kiváló védekezésünk volt, de sokat hibáztunk. A második félidőben angyon sok helyzet maradt ki. Tudtuk, hogy nehéz lesz gólt dobni a rendezett védelemmel szemben. Tavaly szeptemberben ezeket a szituációkat jól oldottuk meg, a végjátékot sikerült megnyerni, most nem sikerült - mondta a Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője, Golovin Vlagyimir.

- Úgy gondolom, bravúr, hogy két ponttal távozunk. Mindenképpen vissza szerettünk volna vágnia hazai vereségért. megpróbáltuk a hibáinkat kiküszöbölni. Volt egy szakasz, amikor szépen ferlépítettük a játékunkat, jó volt a védekezés, a kapusteljesítmény - mondta a Dunaújvárosi Kohász KA vezetőedzője, Mátéfi Eszter.

A Siófok továbra is harmadik a tabellán, de a pozíció megőrzéséhez Érden kellene rangadót nyerni a következő fordulóban, az előttünk álló hétvégén.

Címkék: balaton, skc, sport