Kaposvár adott otthont a Jövő Bajnokai program dél-dunántúli régiója idei utolsó összetartásának. A több napos tréningezés egy úszóversennyel ért véget, mely egyben a program idei lezárása is volt.

A versenyt Dér Tamás alpolgármester nyitotta meg. Ezt követően az edzőtáborban résztvevő versenyzők ajándékcsomagokat vehettek át. Az összetartást lezáró versenyen összesen 17 klub versenyzője vett részt, akik összesen 561 alkalommal álltak rajtkőre.

- Nagyon jól sikerült az edzőtábor, tulajdonképpen 27 versenyzőből 22 megtisztelt minket a jelenlétével. Az ötven méteres medencében pedig fel tudtunk készülni erre a versenyre. Nagyon szépen köszönöm a partneredzőimnek, hogy támogatták a munkámat, illetve természetesen a városnak, a polgármester úrnak, Szita Károlynak, hogy otthont adott ennek a komoly szakmai felkészülésnek - mondta a Magyar Úszó Szövetség régióvezetője, ifj. Kovács László.

null

A tréningek során a rajtgyakorlatokra, a fordulókra és a célba érkezés gyakorlására fektették a fő hangsúlyt az edzők. Emellett próbálták szinesíteni is a programokat a gyerekek számára, akik jó hangulatban töltötték el ezt a néhány napot.

A Kaposvári Sportiskola úszói nagyszerű évet produkáltak, számos versenyt bajnoki címekkel, illetve dobogós helyezésekkel teljesítettek.

A 2014-es év utolsó megpróbáltatásán az edzői stáb abban bízott, hogy a versenyzők az eddigi eredményeiket tovább javítva koronázzák meg idei teljesítményüket: - Mindenképpen a fő célunk az, hogy azon versenyszámokban, amikben a ranglistán szerepelnek, előrébb jussanak, illetve a Magyar Úszó Szövetségnek van egy aranyjelvényes programja, azon belül pedig minél fényesebb jelvényeket, aki bronz jelvényes, arany jelvényes időt ússzon, aki pedig jelvény nélkül van jelenleg, az pedig a bronz jelvényt elérje - tette hozzá ifj. Kovács László.

A Magyar Úszó Szövetség elégedettségét fejezte ki a kaposvári központú régió eddigi munkájával kapcsolatban.

- Közel egy éve indult meg a program országos szinten, és akkor úgy döntöttünk, hogy Dél-Dunántúlon Kaposváron lesz a régióközpont Kovács László vezetésével. Szerintem hónapról-hónapra látszik minden gyereknél a fejlődés. Nagyon motiváltak a gyerekek, és mindig sikerül valamit megújítani a programon belül is. Nyílván gyerekcipőben járt, most már azért ezeket a kezdeti betegségeket kinőtték, és remélem, hogy innen és ebből a régióból nagyon sok gyereket látunk viszont a 2017-es ifi vb-n, és a 2021-es felnőtt vb-n - mondta Kővári Péter.

A Jövő Bajnokai Program a 2015-ötös évtől további korosztállyal bővül majd, ami egyben a versenyzők számának növekedését is jelenti.

Az úszópalántáknak legközelebb január 10-én rendeznek összetartást, aminek Dombóvár ad majd otthont. 2015 júliusában Kaposvár lesz a házigazdája a fő régiós vetélkedőnek, ahol a versenyzők a Magyar Úszó Szövetség elnöksége előtt bizonyíthatják rátermettségüket.

Címkék: úszű, sport, verseny, kaposvár