Gyenesei Leila a második sportolónő, aki téli és nyári olimpián is részt vett, és az első, aki téli olimpikonból lett nyári olimpikon, mindössze 2 éven belül. Most úgy tűnik végleg megszakad ez a sorozat. Szerkesztőségünket levélben értesítette döntéséről, melyet az alábbiakban közlünk:

Hosszan tartó, makacs sérülésem miatt, az élsporttól ez év végével visszavonulok.

Hálásan köszönöm a 22 éves sportolói pályafutásom során kapott támogatást családomnak, edzőimnek, klubjaimnak, az Építők AC Kaposvárnak és a Volán Székesfehérvárnak, Kaposvár Város Önkormányzatának, a Magyar Öttusa Szövetségnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, szponzoraimnak, a médiának, szurkolóimnak,  továbbá mindenkinek, aki hitt bennem és segített.

Az eredményeim mögött egy nagyszerű csapat összehangolt munkája állt. Végtelenül hálás vagyok, hogy ez a támogató légkör megadatott nekem és így éveken keresztül kizárólag az élsportra tudtam koncentrálni.  Bízom benne, hogy eredményeimmel Kaposvár város, Somogy megye és Magyarország hírnevét egyaránt öregbítettem, ezzel örömet szereztem sok-sok sportszerető szurkolónak. 

Igyekeztem mindig a legjobban felkészülni az edzéseken és az így megszerzett tudást kamatoztatni a versenyeken

Személy szerint köszönetet mondok szüleim mellett elsősorban azoknak a szakembereknek, akik a második családomat alkották. Ők voltak az edzőim: Ácsné Gaál Judit, Ákos Ajtony, Balaska Zsolt, Benkő Ákos, Cornides Edit, Csutorás József, Földvári Péter, Hegedűs Ferenc, Heilig Anita, Holló Mátyás, Kalmer Tram,  Komlódy Zsolt,  Korponai István, Kulcsár Antal, Légrádi József,  Magyary István, Mészöly Gábor, Pálvölgyi Miklós, Rossivall Zoltán és Varga Zoltán.

Sportpályafutásom alatt végig képeztem magam. Köszönettel tartozom a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának, (ahol kommunikációs szakon vehettem át első diplomámat),  és a Károly Gáspár Református Egyetem Jogi karának, (ahol jelenleg negyedéves jogászhallgató vagyok), hogy össze tudtam egyeztetni tanulmányaimat az edzésekkel és a versenyekkel. Egyetemi tanulmányaim mellett angolból felsőfokú nyelvvizsgát tettem

Az élsporttól ugyan visszavonulok, de remélem, hogy jövőbeni hivatásom kapcsán, és civilként egyaránt életem fontos része marad a sport.  Hiszem, hogy a versenysportban megszerzett képességek  - mint a szorgalom, a kitartás, az elszántság, az alázat - az élet számos területén kamatoznak, és ezeket másoknak is továbbadhatom.

 

Címkék: gyenesi, leila, visszavonul, sport