Új többségi tulajdonosa lett a Kaposvári Rákóczi futballcsapatát működtető kft-nek - derült ki a klub szerda délutáni sajtótájékoztatóján. Az 56 százalékos tulajdonjogot szerző Puebla Kft. kezességet vállalt arra, hogy a Rákóczi összes tartozását megfizeti legkésőbb 2014. december 31-ig, illetve a fenti időpontig megállapodik a tartozások részletekben történő teljesítéséről, és ennek megfelelően fizeti meg későbbiekben azokat. Az új többségi tulajdonos továbbá vállalta, hogy a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben fennálló 75 millió forint összegű tartozását 2019-ig, évi 15-15 millió forintos részletekben kifizeti.

A cég ügyvezetője, Sólyom Sándor a szerződéskötés után elmondta: tiszta, átlátható viszonyokat és az eddigiektől eltérő klubmodellt szeretne kialakítani, és az a cél, hogy a Rákóczi kerüljön vissza az NB I-be. Szita Károly polgármester kiemelte: a város továbbra is a futball mellett marad, és szerződésben vállalta, hogy az előttünk álló öt évben is megadja a 2014/2015-ös évadra megszavazott pénzügyi támogatást, amit ráadásul évi 15-15 millió forinttal meg is emel.

A Rákóczi FC elnöke, Dér Tamás köszönetet mondott azoknak az edzőknek és játékosoknak, akik a nehéz helyzetben sem hagyták cserben a klubot. A remények szerint egy új korszak kezdődik a klub életélben, és annak a csaknem 250 fiatalnak a jövője is biztosított lesz, aki a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia színeiben rúgja a labdát.

 

Címkék: puebla, sólyom sándor, befektető, kaposvári rákóczi, sport