A főmeccs előtt rendezték meg a főiskolások Kelet-Nyugat összecsapását, valamint megmutatták tudásukat a kerekesszékes kosarasok is. A csapatok bemutatását a parkettre vetített, látványos fényjáték előzte meg, majd Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke köszöntötte a megjelenteket. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a kosárlabda a "legnézettebb sportág Magyarországon, igazolt sportolók szempontjából pedig a második helyen áll".

A kezdőcsapatok az internetes szavazás alapján álltak össze, majd a két válogatott edzője töltötte fel a kereteket. Kelet válogatottját Dzunics Braniszlav (Atomerőmű), a Nyugatét pedig Sabáli Balázs (Sopron) irányította, akik a Nyíregyháza, illetve a Falco vezetőedzőjét, Sitku Ernőt és Kálmán Lászlót hívták el maguk mellé a kispadra.

A rengeteg zsákolást, látványos megoldást és hárompontost hozó gálameccs - melyről a bajnok Szolnok játékosai az esti, montenegrói Adria Liga-meccsük miatt hiányoztak - mindenben kiszolgálta a közönséget. A hajrá ezúttal is izgalmasan alakult. Érződött, hogy mindkét oldal szerette volna megnyerni a találkozót. Ez sokáig úgy nézett ki, hogy a Dugat által vezérelt Keletnek jöhet össze. Végül fél perccel a vége előtt a Nyugat Raivio triplájával egyenlített. Az ellentámadásból már nem sikerült kosarat szerezni, így 109-109-es döntetlen maradt az állás, amit hosszabbítás nem követett - a szabályokkal ellentétben.

Az All-Star meccsen is megcsillogtatta tudását Nik Raivio.
Az All-Star meccsen is megcsillogtatta tudását Nik Raivio.

A tripladobók vetélkedését a Sopron montenegrói válogatott játékosa, Milos Borisov, a zsákolóversenyt pedig a fehérváriak amerikai egyetemi bajnok légiósa, Lasan Kromah nyerte. Utóbbit választották a mérkőzés legjobbjává is.

A kosárgála a csütörtöki átadást követően az első sportesemény volt a Tüskecsarnokban, amelynek építése több mint húsz éve kezdődött el.

All-Star Gála: Kelet-Nyugat 109-109 (21-24, 32-31, 26-24, 30-30)
Budapest, Tüskecsarnok,

Kelet: Pongó Ma. 9/3, Wise 3/3, Szabó Zs. 18/9, Jones 4, Tóth Á. 14. Csere: Kerpel-Fronius 16/6, Roberson 2, Dugat 17/15, Hujdurovic 6, Kinney 8, Lakosa -, Barovics 12.

Edzők: Braniszlav Dzunics, Sitku Ernő.

Nyugat: Thomas 3/3, Perl 8/6, Boriszov 6/6, Hendlein 2, Csorvási M. 6. Csere: Raivio 14/12, Kromah 33/12, Gáspár 6, Healy 14/6, Martinics 5/3, Nelson -, Budimir 12/12.

Edzők: Sabáli Balázs, Kálmán László.

 

Címkék: nik raivio, all-star gála, 2014, sport