Ismét nagy volt a nyüzsgés a Pannon Lovasakadémia lovardájában. Az elmúlt hónapok rangos versenyei után ezúttal a lovasedző szakma művelői mutathatták be tudásukat egy országos szintvizsga keretében.

- Ez most már több éve tart és szerencsére a Kaposvári Egyetem és a Pannon Lovasakadémia egyik kiemelt helye ennek a szintvizsgának. Ez azért szükséges, hogy a lovasszövetségben regisztrált edzők számot adjanak arról, hogy milyen szinten vannak jelenleg - mondta a Pannon Lovasakadémia főigazgatója, dr. Hafner József.

Az egész napos megmérettetésen egy összetett szintvizsgát kellett teljesíteniük a vizsgázóknak.

- A gyakorlattal kezdünk, van egy ugróvizsga, aztán lesz egy díjlovas vizsga, ahol egy adott programot le kell lovagolni aztán utána az elméleti vizsgák lesznek. A nap végén van egy úgynevezett eredményhirdetés és akkor mindenkinek megmondják, hogy sikeres vizsgát tett, avagy vissza kell jönni és meg kell ismételni - árulta el Nagy Attila.

Idén szeptembertől egyébként a Kaposvári Egyetemen is elsajátíthatják az érdeklődők a lovasedzői szakma rejtelmeit. Ráadásul a magas gyakorlati óraszámnak hála, az itt tanulók már úgy hagyhatják el az egyetemet, hogy eleget tesznek a lovasedzői szintvizsgának.

- A nálunk folyó Bsc képzésnek pontosan az a célja, hogy amire elvégzik az egyetemet, illetve ezt az alapszakot a hallgatók, nekik a szintvizsgájuk ilyen szempontból már biztosított legyen, hiszen olyan gyakorlati óraszámban végeznek különböző kategóriákban és szakágakban lovasgyakorlatot, hogy külön majd nem kell szintvizsgázni - tette hozzá a főigazgató.

A Pannon Lovasakadémia egyébként évente 3-4 alkalommal is otthont ad a Magyar Lovas Szövetség szintvizsgáinak.

 

Címkék: lovas, edző, vizsga, kaposvár, sport