Egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás a női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőiben. A Siófok-Győr találkozón a döntetlen eredmény – a szabályok értelmében – a házigazdáknak kedvezett volna. A BL-győztessel az első félidő közepéig tartotta a lépést az SKC, a vendégek 7-6 után nyitották meg a gólcsapot és a szünetben 19-10-re vezettek. Beszédes statisztika, hogy a Siófok játékosai közül csupán hárman tudtak betalálni az első játékrészben. Szekerczés négy, Such és Erdősi három-három alkalommal mattolta az ex-siófoki Herrt.

Az SKC lendületesen kezdte a második félidőt, az első tíz percben kilencet dobott, míg a Győr csak hatot. A folytatásban aztán ismét belelendültek a vendégek: Planéta és Boczkó-Hornyák számolatlanul lőtte a gólokat az ekkor már jobbára a cseréivel felálló Siófoknak. A kispadról beszállók közül Fauszt Éva nyújtotta a legjobb teljesítményt, rövid idő alatt négyszer is bevette a horvát válogatott Grubisic kapuját. A siófoki cserekapus, Kumpel két büntetőt is kivédett, de a Győr így is elérte a negyven gólos határt.

A támadásokkal nem volt gond siófoki oldalon.
A támadásokkal nem volt gond siófoki oldalon.

A címvédő ilyen sokat még senkinek nem dobott a szezonban, igaz, huszonhetet sem kapott még. A meccs összképe alapján a győriek megérdemlten győztek 13 gólos különbséggel.

- Az első félidő első tizenöt percében még ott voltunk, és az utolsó percben nem csak sokat hibáztunk, hanem feladtuk is. A második félidőben volt pozitívum, amikor már kezdtünk dolgozni védekezésben, akkor a Győr is nehezen tudott gólt dobni, de ez nem tartott sokáig - értékelt a mérkőzés után Golovin Vlagyimir, Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője.

A győri csapat legjobbja a nyolc gólt jegyző Kovacsics volt, míg hazai oldalon az öt találatig jutó Szekerczés bizonyult a legeredményesebbnek.

- Minden meccsünket komolyan vesszük, Magyar Kupa-meccsről és egyenes kiesésről volt szó. Nagyon kemény meccs volt, az eredménytől függetlenül, hogy elég sokkal sikerült nyernünk. Voltak bőven hibáink, amiket ki kell, hogy javítsunk, de nagyon kemény volt végig - mondta Kovacsics Anikó, a győriektől.

- Az első tizenöt percben tartottuk magunkat, fej-fej mellett haladtunk, utána történt valami törés, amit nem tudok, és utána elvesztettük a fonalat. Remélem ebből csak tanulunk és tovább építkezünk - tette hozzá Szekerczés Luca, Siófok KC-Galerius Fürdő játékosa.

A siófokiak legközelebbi tétmérkőzésüket is hazai pályán vívják, jövő héten szerdán 18 órakor a Debrecen lesz az ellenfél.

Címkék: siófok kc galerius fürdő, kézilabda, nb1, sport